Університет третього віку розпочав навчальний рік

університет третього віку розпочав навчальний рік. Зображення 1
Вересень – старт навчання і для студентів, яким від 60, до… Обмежень у віці для тих, хто прагне опановувати нові знання – не існує. Кожного року це доводять слухачі університету третього віку, який діє при територіальному центрі. Лави поважних за віком студентів поповнюються, за словами директора центру Наталії Даниленко, цьогоріч до факультетів зараховано 52 слухача, для порівняння, у 2017 –му навчалося 47, 2016 – 45. Виявляють бажання відвідувати заняття й містяни, що не є підопічними закладу, для всіх двері відкриті.


університет третього віку розпочав навчальний рік. Зображення 2Концепцію навчання впродовж всього життя тут реалізовують, впроваджуючи цікаві ідеї. Новації обговорюють з підопічними, проводять анкетування, за яким визначають коло інтересів майбутніх учнів. За таким принципом формуються напрямки й факультети. У 2018-19 навчальному році функціонуватимуть три факультети: основи народознавства та краєзнавства; сучасний підхід до ведення домашнього господарства; психологічні аспекти здорового довголіття. Ці заняття є не тільки цікавими – корисними, бо навчають правильному харчуванню, розподіляти навантаження, планувати свій день.університет третього віку розпочав навчальний рік. Зображення 3
Серед пікових, найбільш затребуваними - уроки технічного спрямування, на яких розкривають премудрощі комп’ютерної грамоти, вчать користуватися гаджетами, побутовою технікою. Для літніх людей це можливість спілкуватися з рідними й близькими, які живуть в інших містах, а часом – країнах. Студенти з гордістю розповідають про онлайн-зустрічі з онуками, листування у фейсбуці на власних сторінках, подорожі безмежним інтернетом. Сьогодні для них це вже не проблема, а частина життя, цікавого й насиченого. Вони говорять про це, зазначаючи, що саме у терцентрі отримують те, чого так не вистачає літнім людям – увагу, турботу й наснагу на новий прийдешній день.
Прес-служба міського голови.

університет третього віку розпочав навчальний рік. Зображення 4