У шостій школі запрацювала ресурсна кімната

у шостій школі запрацювала ресурсна кімната. Зображення 1
Покров став одним з трьох міст Дніпропетровщини, де у рамках Соціальної Програми Марини Порошенко, за підтримки губернатора Валентина Резніченка, відкрито ресурсну кімнату.


Початок нового навчального року заклад зустрів з сучасною медіатекою і ось наступний крок – ресурсна кімната. Окремий, спеціально облаштований клас, де діти зможуть займатися за індивідуальним планом, відкривали цікавими уроками, а не гучними промовами.

у шостій школі запрацювала ресурсна кімната. Зображення 2

 

Тут тривають заняття в умовах, адаптованих до дітей з обмеженими можливостями, що допомагає зосереджувати педагогу увагу на освітніх потребах кожного окремого учня.

-Це ще один, надзвичайно важливий крок у напрямку інклюзивної освіти, створення рівних можливостей для навчання. Медіатека, ресурсна кімната допоможуть інтегрувати дітей у соціум, найважливіше - створять комфортні умови для навчання. Радує, що саме Покров іде цим шляхом, увійшов до небагатьох міст області, де відкрито ресурсну кімнату, - підкреслює міський голова Олександр Шаповал.

Кімната корисна для всіх без винятку учнів, але неоціненною за ефективністю опанування знань є для особливої малечі, зазначають директор шостої школи Ірина Бондаренко, вчитель з корекційної освіти Ганна Народовська.

у шостій школі запрацювала ресурсна кімната. Зображення 3
Це додатковий інструмент для психологічної та фізичної адаптації. Кабінет облаштовано необхідною технікою, зручними меблями, побутовими приладами. Тут можуть вчитися як наукам, так і господарчим навичкам.

у шостій школі запрацювала ресурсна кімната. Зображення 4

Це саме той безпечний і комфортний простір, створений для дітей - заради дітей.
Прес-служба міського голови.