«Везу тобі свої вірші...»

«везу тобі свої вірші...». Зображення 1
Витонченість слова, легкість і бездонність відтінків кожної рими – все це поетеса Олена Левченко, яка представила рідному місту свою "Філософію крил".


Сам на сам з читачем, відкрита в емоціях і почуттях, Олена Левченко ділилася з земляками найсокровеннішим – своїми віршами. Тендітна постать біля мікрофона, книга і цілий всесвіт образів, світлих та прозорих. Вона вела за собою, посвячуючи у філософію мрій, сподівань та надій. Все, як і обіцяла, коли запрошувала на презентацію своєї поетичної збірки: "Місто, у якому пройшло моє дитинство, у якому було безліч злетів, закоханостей у цей світ, везу тобі свої вірші! Читатиму, розповідатиму, світитимусь для вас!"

«везу тобі свої вірші...». Зображення 2
Випускниця дев’ятої школи, сьогодні Олена Левченко поетеса зі своїм неповторним почерком. Її вірші завжди дивували глибинністю, про що говорять вчителі Надія Волик, Ніна Якимова.

«везу тобі свої вірші...». Зображення 3
"І вірші полилися рікою" - напише вона вже зараз, хоча вірші лилися ще з дитинства.
"Хворію віршами з самого дитинства. З рядками прокидаюся серед ночі, з ними ж кочую місцевим транспортом і виконую всю щоденну рутину. Якась розсіяність, хаотичність і вітер в мені, їй-богу".
Переможниця-школярка обласного конкурсу "Собори наших душ", вже у 2012 році студентка Київського національного університету ім.Тараса Шевченка, Олена стала "Поетесою року", за рішенням київського журналу "Мова та історія".
Її поезії прочитані у Франції, Балканах та Греції, очікувані вдома, у Покрові. Бо кожен вірш – то одкровення про те, що хвилює і бентежить, бринить у душі. Це саме той сплеск справжньої літератури, яка не залишає байдужим – закоханість у рідне слово, свою мову.
На презентації "Філософії крил" Олена зізнавалася у любові до свого рідного дому, вчителів. Присвячувала вірші батькам, присутнім у залі, запрошувала до відкритого мікрофону юних поетів, як до можливості відкрити свій внутрішній поетичний світ.

«везу тобі свої вірші...». Зображення 4 «везу тобі свої вірші...». Зображення 5
Пишалася своїм містом, яке радує змінами, новим обличчям, наголошуючи, - "Не взнаю його!" Бажала Покрову запалювати нові зірки – юні таланти і обіцяла повернутися знов...

«везу тобі свої вірші...». Зображення 6
Прес-служба міського голови.