У пріоритеті фізична культура і спорт

у пріоритеті фізична культура і спорт. Зображення 1
Питання подальшого розвитку  напрямку розглядалося вчора на черговому засіданні виконкому міської ради.


З основного питання – «Про реалізацію комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Орджонікідзе на 2015-2016 роки», доповідала начальник відділу молоді та спорту міськвиконкому Аліна Клокова. Вона підкреслила, що основною метою Програми є створення умов для залучення широких верств населення до масового спорту, популяризації здорового способу життя, максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді в дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень.
На сьогодні це завдання успішно впроваджують у життя Дитячо-юнацька спортивна школа управління освіти, КДЮСШ «Манганіт», спортивні клуби «Аякс», «Антей», «Спарта 2008», функціонує 66 колективів фізичної культури. За підсумками 2016 року всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи охоплено 6220 осіб, з них віком від 6 до 18 років – 3101 чоловік. Аналізуючи результати роботи, доповідач наголосила, що у порівнянні з минулим роком цьогоріч на 48% збільшено фінансування Програми, кращих спортсменів відзначено стипендією міського голови. За показниками року можна говорити про успішну реалізацію запланованого. Системна робота триває у загальноосвітніх закладах, центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів . У школах функціонує 20 гуртків і секцій з 10 видів спорту, на базі Будинку творчості – радіозв’язок на коротких хвилях, авто та авіамоделювання. Щороку в місті проходить спартакіада школярів з 14 видів спорту.
Фізкультурно-оздоровча робота один з основних напрямків ПАТ «ОГЗК», де проходять традиційні робочі спартакіади з 13 видів спорту, «Проктер енд Гембл Україна», інших установ та організацій, де на громадських засадах працює 26 фізоргів та 8 тренерів. Даючи повний аналіз, Аліна Клокова детально зупинилася на спорті великих досягнень.
Так, за звітний період вихованці КПНЗ «ДЮСШ» взяли участь у 63 змаганнях обласного рівня, 37 - Всеукраїнвського та 8 Міжнародного, здобувши І місць – 238, ІІ місць – 165, ІІІ місць – 177. Підготовлено 21 кандидат у майстри спорту. За підсумками Дніпропетровського обласного комітету фізичного виховання та спорту ДЮСШ посіла ІІ місце у V спортивних іграх школярів області. Тренер-викладач відділення дзюдо школи, Сергій Сінілов входить до складу збірної команди України і є срібним призером Чемпіонату Світу у особистому заліку серед ветеранів.
Спортсмени ПНЗ КДЮСШ «Манганіт» виступили у 14 Чемпіонатах та Кубках України, 19 обласних змаганнях, 43 матчевих зустрічах турнірах та першостях міста. Кращі виступи на державному рівні мають вихованці відділення стрибків у воду. Протягом періоду реалізації Програми розвитку, спортсменам школи присвоєно 2 звання кандидата у майстри спорту України та 91 масовий розряд.
Високі досягнення на змаганнях всіх рівнів у вихованців спортивних клубів «Аякс», «Спарта».
Говорячи про успіхи, доповідач підкреслила, що такі показники були б неможливими без злагодженої роботи тренерського складу, комплексних заходів із забезпечення сталого функціонування спортивних споруд.

Так, у 2015-му зроблено капітальний ремонт гімнастичної зали КПНЗ «ДЮСШ», 2016 -го виконано утеплення гімнастичної зали, введено в дію котельню з індивідуального опалення школи, відкрито футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям 25*16 м.
Підсумовуючи сказане, начальник відділу у справах молоді та спорту окреслила цілі та пріоритети, затверджені міською програмою «Розвиток фізичної культури та спорту в місті Покров на період 2017-2018 років».
Після обговорення, члени виконкому прийняли відповідне рішення з основного питання, розглянувши та ухваливши питання «у різному».
Прес-служба міського голови.