У пам’ять про тих, хто наближав Перемогу

у пам’ять про тих, хто наближав перемогу. Зображення 1
На виконання Указу Президента «Про День партизанської слави» та згідно з розпорядженням міського голови Олександра Шаповала, 22 вересня у Покрові вшанували пам’ять героїв Другої Світової, урочисто відзначивши 75-річчя партизанського руху на Україні.


Вже зранку братські захоронення міста вкрилися живими квітами, які несли вдячні нащадки у пам’ять про народних месників, що вели підпільну боротьбу проти окупантів, наближаючи Велику Перемогу. Представники міської влади, підприємств, організацій, політичних партій, учнівства схилили голови у хвилині мовчання, вшановуючи героїв, згадуючи події, коли у Дніпровських плавнях розгорнулася священна війна проти окупаційного режиму.
Партизанський рух став рушійною силою, що підривала ворога зсередини, обеззброюючи перед натиском хвилі людської ненависті. Під час окупації в Україні боролося 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам. Один із таких народних визвольних угрупувань діяв і на території нашого міста, де основний натиск партизан було направлено на знищення залізничних сполучень, якими переправлявся стратегічний марганець, підривну діяльність у самому лігвищі ворога.
Подвиг партизан та підпільників є неоціненним, за мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч героїв нагороджено орденами і медалями, 223 з них удостоєні звання Героя Радянського Союзу.
Для Покрова цей розділ історії краю залишається незабутнім, адже ще живі свідки визвольного руху і до цього часу відкриваються нові факти боротьби. У День партизанської слави в місті говорили на тему підпільної діяльності під час окупації регіону на зустрічах, уроках мужності, тематичних заходах, присвячених пам’ятній даті.
Прес-служба міського голови.

у пам’ять про тих, хто наближав перемогу. Зображення 2

у пам’ять про тих, хто наближав перемогу. Зображення 3

у пам’ять про тих, хто наближав перемогу. Зображення 4 у пам’ять про тих, хто наближав перемогу. Зображення 5