День молоді - зі спортом!

30-го червня ми відзначали свято молодих та енергійних  — День молоді. Сьогодні політика Покрова спрямована на те, аби максимально залучати молодь до тих процесів і перетворень, які відбуваються в місті. А оскільки Покров спортивне місто, то цілком природно, що в свято, що тривало під патронатом міського голови Олександра Шаповала, пройшов  цілий ряд спортивно-масових заходів.

 

Як зібрати Кубик Рубіка менше, ніж за хвилину

На це питання знають відповідь учасники турніру зі спідкубінгу, який відбувся на шаховій алеї центрального парку. Спідкубінг набирає все більшої популярності  в нашому місті. Це повноцінний інтелектуальний спорт, який вимагає логіки, математичного підходу, просторової орієнтації та вміння залишатися спокійним.

Загалом у турнірі взяли участь 9 спідкуберів, як хлопчиків, так і дівчат. Кожен з них отримував розібрану головоломку, яку мав зібрати на швидкість. Переможці визначалися за тим, скільки часу спортсмен витратив на цей процес. Дітлахів активно підтримували дорослі.

Варто зазначити, що учасники продемонстрували пристойні результати. Так, переможець турніру Давид Прутянов витратив на збирання головоломки лише 40 секунд! На другому місці опинився Герман Лавочніков результат якого 51 секунда. І замкнув трійку призерів Артем Радчук, якому знадобилося на виконання завдання 1 хвилина.

Усі учасники отримали солодкі призи, в.о начальника відділу молоді та спорту Іван Калінін подякував юним спортсменам та їх батькам за участь у турнірі. Побажав розвивати свої навички в цій захопливій дисципліні.

Турнір зі стрітболу

Минулого року за підтримки міського голови Олександра Шаповала на території колишньої школи-інтернату було відновлено повноцінний баскетбольний майданчик. На День Молоді саме тут було проведено товариський турнір з вуличного баскетболу (стрітболу). Заявку на участь у ньому подало 6 команд з різних районів Покрова, у тому числі з Шолохівського старостинського округу. За перемогу в товариських поєдинках боролися такі команди як “AND OAN”, “36-й мікрорайон”, “4-та школа”, “Юпітер”, “Сокиабл” та “ANDER ARM”.

Згідно з правилами, у зустрічі перемагала та команда, яка першою набирала 11 очок. У турнірі взяли участь покровчани різного віку, але усіх їх об'єднує любов до баскетболу. На майданчику учасники демонстрували свою спритність та справжню красу цієї динамічної гри.

У фінальному поєдинку, який визначав долю першого місця, зустрілися команди “Юпітер” та  “4-та школа”. У видовищній грі перемогу вибороли баскетболісти четвертої школи. Команда “Юпітер” стала срібним призером, а “бронзу” здобула команда “AND OAN”.

Турнір пройшов у справжній товариській атмосфері, його учасники домовилися проводити подібні зустрічі регулярно.

 

Патріотичний велозаїзд зібрав учасників з Покрова і Нікополя

Ще одним спортивно-масовим заходом цього дня став патріотичний велозаїзд “Молодь. Спорт. Майбутнє”. До велосипедистів Покрова цього дня приєдналися їх колеги з сусіднього Нікополя. За словами організаторів, акція мала на меті пропаганду здорового способу життя і велоспорту. Загалом, в ній взяли участь 37 велосипедистів різного віку, в тому числі, 6 нікопольчан.

Маршрут заїзду стартував від фонтану парку ім. Бориса Мозолевського, пройшов околицями Покрова і закінчився в центральному парку міста.

Прес-служба міського голови.