У НВК №1 З’ЯВИЛОСЯ ШКІЛЬНЕ РАДІО

у нвк №1 з’явилося шкільне радіо. Зображення 1Мотивуючий простір та креативність, технологічність та енергоефективність - це далеко не усі переваги реконструйованого НВК №1. Освоюючи освітнє середовище, шкільний колектив відкриває нові можливості й без зволікання втілює їх у життя.
Як розповідає директор закладу Зоя Пархоменко, у ході реконструкції навчально-виховний комплекс обладнали сучасною системою оповіщення "VELLEZ". Тож виникла ідея технічні засоби, призначені для трансляції мовлення, пристосувати і для радіоефірів.
Така ініціатива сподобалася дітям і знайшла підтримку в учнівського самоуправління. Прес-центр зразу ж приступив до створення шкільного радіопростору. Спільно з педагогами визначилися з концепцією, рубриками та контентом, знайшли радіоведучих, підготували інформацію і з хвилюванням чекали першого ефіру.
Днями бадьорі позивні радіо "Школота FM" вперше пролунали зі шкільних динаміків. Під псевдонімами радіоведучих - Аркадій Говорухін та Дана Популяріна, усі впізнали творчих та дотепних десятикласників. У першому ранковому випуску "Від дзвінка до дзвінка" йшлося про останні шкільні новини та актуальні повідомлення. Зокрема, сповістили про початок благодійної акції на підтримку дітей, які борються з онкологічними захворюваннями. Перший ефір проходив у кабінеті директора, надалі трансляція йтиме з радіорубки, яку нині облаштовують на першому поверсі.
За словами педагога-організатора Оксани Журавель, радіомовлення буде вестися щоденно. В межах закладу радіо має стати важливим інформаційно-розважальним центром. Ранкова зарядка, інформаційні, просвітницькі та розважальні випуски, музика, оголошення і навіть гороскопи. Через sms-бокс учні зможуть залишати вітальні повідомлення одне для одного.
Діти отримали чудову нагоду бути ініціаторами та центром шкільних подій, отримати унікальний досвід творчої співпраці. Адже до процесу будуть залучені усі охочі, і можливо для когось це стане в майбутньому професією.
Колектив НВК №1 не зупинятиметься на досягнутому, там мають намір впроваджувати і шкільну відеогазету.
Прес-служба міського голови.