У музеї навчають писанкарству

у музеї навчають писанкарству. Зображення 1
Заклад, де зберігається історія Покрова, скорочує відстань між минулим та сьогоденням, відкриваючи таємниці українського мистецтва. Напередодні великого християнського свята музейники розгорнули великодню майстерню. Розповісти про історію писанки, таємниці візерунків, запросили майстриню Оксану Муравецьку.

у музеї навчають писанкарству. Зображення 2 у музеї навчають писанкарству. Зображення 3

Перший історичний майстер-клас пройшов вже цими вихідними. Свічки, писачки, фарби – бажаючим приєднатися до створення справжнього дива розповіли, показали, дали безмежжя польоту фантазії. Що писанка – це символ життя, Всесвіту, світла й тепла, говорили, розкодовуючи візерунки. Кожен малюнок, який створювали наші пращури, був посланням, мав своє значення. Окремі фрагменти ми використовуємо до сьогодні, особливо рослинного та геометричного орнаменту.
Її створення вважалося таїнством, жінки намагалися у тиші готувати писанки до Великодня. Створити власні візерунки змогли наймолодші учасники майстер-класу, для яких це заняття стало справжньою цікавою подорожжю у Великодні традиції. У музейній тиші створювалися шедеври, плелася вже нова історія.

у музеї навчають писанкарству. Зображення 4
Що писанка – то мистецтво, розповідала і персональна виставка Оксани Муравецької, на якій вироби представлені у різних техніках.
Містяни зможуть переглянути її щодня, експозиція триватиме до кінця квітня. Всіх, хто прагне пізнати писанкарство, запрошують 4 та 5 квітня о 16.00 взяти участь у майстер-класі з виготовлення Великоднього дива.
Прес-служба міського голови.

у музеї навчають писанкарству. Зображення 5