Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
У суботу на базі пункту пробного тестування НВК №2 проведено пробне ЗНО з історії України, математики, англійської мови та біології. Загалом у тестуванні взяло участь 115 осіб.
Упродовж тижня пройшли семінари- практикуми для вчителів образотворчого мистецтва та вчителів початкової школи.
Педагоги ДНЗ № 21 та 22 взяли участь в обласній науково-практичній конференції, а керівник міського методичного об'єднання вчителів хімії — у засіданні обласного науково-практичного круглого столу.
У закладах освіти відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії І рівня, триває робота щодо підготовки проектних статутів закладів у новій редакції.
Медицина
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги зафіксовано 1775 відвідувань. Невідкладну допомогу в умовах амбулаторії отримало 24 пацієнти.
У пологовому відділенні ЦМЛ народилося троє немовлят. 108 пацієнтів проліковано у добовому стаціонарі. Наразі 62 особи перебувають у денному стаціонарі хірургічного профілю та 88 - у терапевтичному денному стаціонарі.
Соціальна сфера
До управління праці впродовж тижня звернулося 458 осіб.
Фахівці провели 14 обстежень матеріально-побутових умов проживання громадян міста.
Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення здійснено доперевірочний аналіз за видами діяльності 138 суб’єктів підприємницької діяльності.
Проведено комісію з розгляду заяв на призначення житлових субсидій та державних допомог малозабезпеченим сім’ям.
Забезпечено участь в обласному семінарі щодо змін у законодавстві та основних завдань за напрямком соціального захисту населення. Проводилася інвентаризація об‘єктів громадського призначення на придмет облаштування засобами безперешкодного доступу.
Протягом тижня у центрі зайнятості працевлаштовано пять осіб, троє направлено  для участі в громадських роботах та тимчасового характеру.
Відбулося 13 профорієнтаційних заходів. Серед них – презентація професії "контролер-касир", яку для осіб, які зареєстровані як безробітні, підготували фахівці Центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.
Також у Покровському виправному центрі № 79 відбувся семінар для тих, хто звільняється з місць позбавлення волі.
Комунальна сфера
Працівники "Добробуту" обслуговували лінії зовнішнього освітлення, здійснювали санітарну обрізку дерев, прибирали територію міста.
У міськводоканалі виконали 9 заявок по водопровідним мережам, видали 11 технічних умов на встановлення водомірних вузлів обліку та три на підключення до центральних мереж водопостачання та водовідведення. Накрили кришками шість люків.
ДСНС
Увечері 28 березня у житловій кімнаті однієї з квартир будинку по вул. Освіти виникла пожежа. Рятувальникам 1 караулу вдалося врятувати 70-річного власника квартири.
30 березня пожежно- рятувальний підрозділ виїжджав на тривожний виклик за адресою по вул. Соборній,  де горіли двері підвального приміщення. Причини пожеж встановлюються.
Прес-служба міського голови.