У інтересах дітей

у інтересах дітей. Зображення 1
Питання соціальної підтримки, опіки та піклування піднімалися вчора на черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради. Цього разу до розгляду керівників та провідних спеціалістів управлінь та відділів відповідного спрямування винесено п’ять питань, попередньо опрацьованих фахівцями служби у справах дітей. У ході обговорення, що тривало за участі заявників, було вислухано усі точки зору й пропозиції, які взято до уваги під час прийняття рішень.


Підходячи комплексно до кожної окремої родинної ситуації, членів комісії цікавило виконання батьками їхніх обов’язків, умови проживання дітей, оформлення відповідних державних пільг та допомог, визначення статусу малозабезпечених та багатодітних родин. Особливу увагу було звернуто на доцільність позбавлення батьківських прав, встановлення опікунства.
На контролі всебічна допомога багатодітним родинам, що опинилися у складних життєвих обставинах. За рекомендацією фахівців визначено алгоритм дій щодо виходу сімей із ситуацій, що склались, усі перебувають під соціальним супроводом. Результатом такої тривалої роботи міської влади стало визначення статусу багатодітної родини, де через нещасний випадок – насильство у сім’ї, мати трьох дітей втратила дієздатність. На сьогодні жінка, що зареєстрована у другій області, а вже тривалий час проживає у Покрові, проходить реабілітацією. Відповідні служби за місцем реєстрації ухиляються від піклування над родиною. Всебічну фахову підтримку надає міська влада, відповідні служби Покрова.
Всі ці питання були детально вивчені, опрацьовані й розглянуті на комісії, за якими прийнято відповідні висновки та надано рекомендації.
Прес-служба міського голови.