Тиждень для міста пройшов спокійно

тиждень для міста пройшов спокійно. Зображення 1
Підприємства, установи та організації працювали у штатному режимі – про це звітували керівники на щотижневій нараді при міському голові.
Заклади освіти завершують підготовку до нового навчального року, а комунальники посилено готуються до осінньо-зимового періоду.

Виконують завдання з ремонту покрівлі, температурних швів, спецтехніки, відновлення освітлення, підсипки доріг у віддалених частинах міста, інші роботи. Не залишаються поза увагою заходи з благоустрою – не припиняються покіс трав, підбілка бордюрів, санітарна обрізка дерев, прибирання на закріплених територіях. Олександр Шаповал подякував усім керівникам та колективам міста за добросовісне ставлення до роботи, особливо відзначивши тих, хто не рахується зі своїм вільним часом.
В зоні особливої уваги на цьому тижні була пожежна ситуація у місті та околицях, що територіально належать Нікопольському району. Вогнеборці міського відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій 17 разів здійснювали виїзди для гасіння пожеж. Горіла суха трава на узбіччях, паркова ділянка, тричі рятувальники виїжджали в зону відпочинку. Крім необережного поводження з вогнем зафіксовані навмисні підпали. Було спростовано чутки про загорання на полігоні твердих побутових відходів – достовірність даної інформації міський голова перевірив особисто.
Серед проблемних моментів, озвучених на оперативці – результати земельної інвентаризації приватного сектору, яку розпочав відділ землекористування міськвиконкому. Уже виявлені ділянки з нецільовим використанням землі, її самовільне захоплення та покинуті землеволодіння. Ставлячи завдання перед профільними структурами щодо упорядкування земельних відносин, Олександр Шаповал доручив з’ясувати, чому у минулому році не була затверджена планова нормативна грошова оцінка земель міста, через що громада понесла збитки, недоотримавши кошти до міського бюджету.
Прес-служба міського голови.

тиждень для міста пройшов спокійно. Зображення 2