Замість «моя квартира» - «наш дім»


замість «моя квартира» - «наш дім». Зображення 1

Так тепер говорять мешканці будинку № 9 по вулиці Лізи Чайкіної, котрий віднедавна став ОСББ. Проте не лише говорять, а й діють. На минулих вихідних співвласники багатоквартирного будинку вийшли на суботник.

Спільна праця сусідів на прибудинковій території – явище поки що екзотичне, тому привернуло увагу не лише цікавих перехожих, а й викликало жваву дискусію в соціальних мережах. Небайдужі містяни шукали відповідь на питання – з якою метою із наземного трубопроводу видаляють теплоізоляцію.
Дійсно, крім фарбування фасадів, учасники суботнику знімали волокнистий утеплювач та фольгоізол із ділянки теплотраси, що знаходиться на прибудинковій території. Оскільки з децентралізацією опалення трубами не буде циркулювати теплоносій, тож необхідність в утепленні відпадає. Теплоізоляція ж, ще може послугувати за своїм призначенням. Тож отримавши дозвіл на його демонтаж, ініціативні співвласники «Чайки-9» матимуть чим утеплити водопровідні та каналізаційні мережі в підвалах будинку.
Перші кроки новоствореного ОСББ вселяють оптимізм, і навіть можуть слугувати прикладом для інших. Сусіди вчаться об’єднуватися, долати особисті протиріччя та вирішувати спільні проблеми разом. Цей шлях непростий, та все починається з маленьких кроків.
Прес-служба міського голови.