Шахи для життя

шахи для життя. Зображення 1
Під такою життєстверджуючою назвою нещодавно у місті зареєструвалася нова громадська організація, досі відома як міський шаховий клуб, котрий останнім часом працює на базі середньої школи №4.


Така подія стала доброю нагодою для шахістів, аби приємно провести час, вправляючись у логічному мисленні. За шахові дошки сіли не лише місцеві прихильники інтелектуальної гри, а й гості з Нікополя і , навіть, Естонії та Турції. Ігри проходили за швейцарською системою у сім турів. Переважна більшість учасників – це діти. Те, що в епоху комп’ютерів, шахи мають своїх прихильників серед підростаючого покоління - вселяє оптимізм. Незаперечний факт, що таке захоплення в ранньому віці дає дитині потужний поштовх розвитку як в інтелектуальному , так і в особистісному плані. Крім того, активно розвивається мислення, зростає здатність концентруватися і поліпшується пам'ять. І хоча в напруженій боротьбі товариського турніру призові місця дісталися гостям, вихованці Валерія Косолапова показали високий рівень підготовки. Тож перемоги попереду.

Як повідомив керівник клубу, у найближчих планах – турнір із шахів серед школярів, присвячений Дню Незалежності України, згодом – загальноміські змагання.
Прес-служба міського голови.

шахи для життя. Зображення 2