Таланти Покрова - переможці Z_ефіру

таланти покрова - переможці z_ефіру. Зображення 1
Три місяці творчого марафону, 20 тисяч учасників, тисячі вболівальників – статистика дитячого мистецького конкурсу Z_ефір – вражає. Фестиваль, започаткований за ініціативи голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, завоював серця дітей та батьків, які з хвилюванням слідкували за творчим марафоном. Першого червня стали відомі імена переможців, серед яких – покровчани.


Z_ефір став однією з головних подій року, наймасштабнішим конкурсом за кількістю учасників та прихильників. Він стартував у Покрові, де відбувся перший відбірковий тур і за словами радника голови облдержадміністрації, члена журі конкурсу Ольги Горб, саме наше місто задало тон фестивалю.

таланти покрова - переможці z_ефіру. Зображення 2
Z_ефір дав можливість кожній дитині проявити себе, охопив тисячі учасників, віком від 5 до 16 років, для яких створили всі умови: участь у фестивалі була безкоштовною, кастинги проходили в усіх куточках Дніпропетровщини.
Покров був представлений в усіх жанрових категоріях, наші юні таланти успішно пройшли кастинги, увійшовши до числа 43 фіналістів. Останній тиждень травня став для зефіровців особливо хвилюючим, журі належало визначитися з переможцями, завдання, яке на твердження провідних діячів культури та мистецтва, було не з простих. Кожен учасник показав відмінну підготовку, майстерність та оригінальність. В цьому могли пересвідчитися усі мешканці Дніпропетровщини, які слідкували за перебігом фестивалю з телевізійних звітів 34 каналу.

таланти покрова - переможці z_ефіру. Зображення 3
34-й вів пряму трансляцію і з гала-концерту, який пройшов у День захисту дітей в обласному театрі опери та балету. Велика концертна сцена була віддана юним і талановитим, приємно, що серед учасників святкової програми були і покровчани, яким аплодувала тисячна зала. Хвилюючою, довгоочікуваною миттю стала церемонія нагородження.

таланти покрова - переможці z_ефіру. Зображення 4 
Перше місце в інструментальному жанрі, категорії 5-10 років, завоювала бандуристка Школи мистецтв Варвара Сізова, викладач Наталія Горб, концертмейстер Наталія Остапчук. Друге місце в інструментальному жанрі, категорії 11-16 років, здобув акордеоніст Віталій Амірханов, учень Дитячої музичної школи, викладач Олена Кузнєцова. Срібло серед хореографічних колективів, категорії 11-16 років, у зразкового ансамблю естрадного танцю "Вулиця ритмів". Разом з подарунками та кубками переможцям вручено сертифікати на відпочинок в оздоровчому таборі "Перлина Придніпров’я".

таланти покрова - переможці z_ефіру. Зображення 5
- Поздоровляю наших талановитих дітей, їхніх наставників з перемогою, - зазначив міський голова Олександр Шаповал, - з хвилюванням спостерігали за ходом конкурсу, вболівали і сьогодні розділяємо радість з дітьми, їхніми вчителями й батьками, пишаємось творчими осередками, які розкривають юні таланти, допомагають їм самореалізуватися.
Перший фестиваль підвів підсумки, але не завершився Z_ефір. Організатори закликають готуватися й брати участь у наступному конкурсі, який відкриє нові таланти на творчому небосхилі.
Прес-служба міського голови.