Сили і засоби для забезпечення вільного волевиявлення готові –Василь Грицак (відео)

У Києві відбувся спільний брифінг керівництва Центральної виборчої комісії та очільників силових відомств, присвячений поточним питанням підготовки і проведення чергових виборів Президента України.

Учасники наради, серед яких голова ЦВК, Генеральний прокурор, Голова Служби безпеки та Міністр внутрішніх справ, заявили про вироблену спільну конструктивну позицію всієї правоохоронної системи щодо забезпечення чесного і прозорого волевиявлення. Із цією метою силовиками був вироблений чіткий алгоритм взаємодії відповідно до компетенції кожного відомства, окреслені конкретні кроки, спрямовані на захист усіх суб`єктів виборчого процесу.

Серед ключових питань наради, зокрема, були забезпечення правопорядку у ході підготовки і проведення виборів, встановлення їх результатів, стійкості інформаційної системи ЦВК, недопущення передвиборчої агітації у день голосування тощо.

«Кожне відомство має реагувати у межах повноважень визначених законом. Головне, що наші сили і засоби готові, взаємодія організована та неодноразово перевірена: у нас є спільне розуміння процесу і того, що ми маємо забезпечити все можливе для вільного волевиявлення народу і довіру до результатів виборів», ‒ підкреслив Голова Служби безпеки

Василь Грицак. Прес-центр СБ України

Джерело: офіційний веб-сайт служби безпеки України