Покров відвідала Заслужена артистка України Ірма Вітовська

Ірму Вітовську, лауреата премій «Телетріумфу», актрису театру і кіно, продюсера, громадського діяча та волонтера, місто зустрічало аншлагом.  Свою творчу зустріч популярна акторка розпочала з кіно, представивши покровчанам одну з останніх робіт – культовий фільм «Брама».

Покров став для актриси справжнім відкриттям, тут вона вперше, тож з цікавістю знайомилася з містом, яке явило світові Золоту Пектораль. Для Ірми Вітовської вона теж  знакова, бо є символом театральної премії «Київська пектораль», якої актриса удостоєна за кращу жіночу роль.

Вона  оглянула експозиції міського музею, не приховуючи щирої зацікавленості історією міста, що веде свій літопис від сарматів та козаків, прогулялася оновленими парком, центральною вулицею і не змогла пройти повз яскравої НВК№1, зробивши справжній подарунок дітям, які фотографувалися з легендарною «Лесею».

У своїй новій кінороботі акторка предстала у зовсім іншому, несподіваному амплуа – баби Прісі, головної героїні філософської саги про минуле і сьогодення, про сенс буття і саме буття. В основу сюжету режисер, Володимир Тихий, поклав п’єсу відомого драматурга Павла Ар’є «На початку й наприкінці часів». Історія родини, що мешкає у Чорнобильській зоні, трагічна й драматична, сповнена болю й водночас, надії. Тут все, мов на тонкій межі між реальністю і вигадкою, й сама Зона постає невидимим персонажем, своєрідним символом, що поза часом.

Кінокритики характеризували фільм як культовий і амбітний, Ірма Вітовська назвала його пророчим. Він про людську гідність, про Україну. Стражденну історію країни оповідає баба Пріся, міфологізовано, але зрозуміло кожному, хто дивиться кіно. Вона зазначала, цей образ було непросто грати і фізично, і морально, в ньому треба було жити, але це саме та роль, про яку мріють актори, яка залишиться в історії кіно.

Для мешканців міста і для міського голови Олександра Шаповала творча зустріч стала справжньою подією, про це вони говорили з актрисою.

Ірма Вітовська розповідала покровчанами не лише про свою героїню й «Браму», про український кінематограф, що переживає етап піднесення й розвитку і про місто Покров, яке має свою неповторну енергетику, де живуть дивовижні люди.

Прес-служба міського голови.