Стартувала вступна кампанія - 2016

 стартувала вступна кампанія - 2016. Зображення 1

Сьогодні перший день електронної подачі документів на вступ до вищих навчальних закладів України. Подати заяву можна за посиланням: http://ez.osvitavsim.org.ua/ з 11 до 27 липня.


Цьогоріч системою «Подання заяв в електронній формі» зможуть скористатися у повній мірі майже усі з 186 випускників шкіл міста за винятком учня, який за порушення правил був недопущений до ЗНО, та деяких осіб, які за результатами зовнішнього незалежного оцінювання показали початковий рівень навчальних досягнень.
Важливо зазначити, що в перший та останній день подачі документів доступ на сайт може бути обмежений, оскільки саме в цей час навантаження на систему буває найбільше. Аби краще розібратися у роботі системи та без проблем подати заяви, абітурієнтам пропонується скористатися покроковою інструкцією.
Вступна кампанія - 2016 передбачає, що кожен абітурієнт зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який вуз за власним вибором. Також в цьому році, як і в минулому, діятиме система “пріоритетності”. За цією системою абітурієнт повинен проранжувати (визначити першочерговість) усі свої заяви, незалежно від того, в які університети він подає документи, від одного до п’ятнадцяти, де 1 – це найвищий пріоритет заяви, а 15 – найменший пріоритет.
Завдяки цьому ранжуванню електронна система буде знати, за якою логікою зараховувати абітурієнта. Спочатку система перевірятиме, чи проходить абітурієнт на бюджет за заявою його першого пріоритету, якщо абітурієнт не проходить, система автоматично переходитиме до перевірки за другим пріоритетом і так далі.
Міністерство освіти та науки на своєму сайті розмістили документ з типовими запитаннями щодо вступної кампанії 2016 року, а також відповідями на них.
У випадку виникнення додаткових запитань, пропонується звертатися на гарячу лінію МОН «Вступна кампанія 2016» за телефонами: (044) 4813215, (068) 9512513.
Прес-служба міського голови.