Міністр освіти й науки України зустрілася з освітянами Дніпропетровщини

міністр освіти й науки україни зустрілася з освітянами дніпропетровщини. Зображення 1
Про пріоритети діяльності – навчальні програми початкової школи та перспективи професійно-технічної освіти говорили днями у обласному центрі під час робочої наради під головуванням Лілії Гриневич, у якій взяла участь начальник управління освіти Покрова Галина Рубаха.


Під час зустрічі, що тривала за участі начальників управлінь та відділів освіти області, було презентовано пріоритетні напрямки діяльності Міністерства, зокрема оновлення змісту навчальних програм загальної середньої освіти. Як повідомила міністр, будуть переглянуті навчальні програми початкової школи. Торкнулася і проблеми забезпечення підручниками, яка цікавила присутніх, детально окресливши новий алгоритм закупівлі шкільних підручників. Не оминули освітяни і злободенного питання подальшої долі професійно-технічної освіти.
Відповідаючи на запитання, міністр не приховувала, що викладачі 25-и ПТУ країни ще не отримали заробітної плати за червень. (Нагадаємо, сприянням міської влади, на підтримку ПТУ Покрова, рішенням сесії міськради у січні було виділено 1 млн. 400 грн. і ще додатково 717 тис. грн. на липень місяць.)
Лілія Гриневич підкреслила, що до кінця поточного року не передбачається фінансування цієї системи. З січня 2017 року професійно-технічні навчальні заклади планується перевести на обласний рівень управління. Передбачається фінансування з кількох джерел, зокрема державна субвенція на гостродефіцитні спеціальності державного значення, також спрямовані на задоволення потреб регіонального ринку праці. Тобто додаткове фінансування можливе для тих закладів, які готуватимуть робітничі кадри не лише для регіону – країни. З огляду на це, міністр освіти та науки наголосила, що на сьогодні дано доручення керівництву області подати відповідні пропозиції щодо об’єднання ПТУ Дніпропетровщини.
Окрім того Лілія Гриневич зазначила, що Міністерство освіти і науки продовжуватиме імплементацію Закону України «Про вищу освіту» та впроваджуватиме нові стандарти змісту вищої освіти.
Прес-служба міського голови.