“Спортивних бабусь” навчали правилам надання екстреної медичної допомоги

“спортивних бабусь” навчали правилам надання екстреної медичної допомоги. Зображення 1
Проект "Спортивні бабусі" вже давно вийшов за межі виключно спортивно-оздоровчої функції. Його учасники постійно розширюють свої горизонти, відкривають для себе щось нове, отримують додаткові знання. Адже бути людиною похилого віку зовсім не означає закритися від світу. Навпаки, свій вільний час можна провести з користю, отримувати інформацію та навички, які можуть знадобитися в житті та покращити його якість.
Ми вже повідомляли про те, що учасники проекту крім традиційної суботньої зарядки тепер регулярно відвідують соціальний тренажерний зал, який було створено в рамках проекту "Бюджет участі" ветеранами АТО.
А цієї суботи, під час чергової зарядки, вони отримали унікальну можливість навчитися правилам екстреної медичної допомоги. За словами координатора проекту, Ольги Ревт, такі знання сьогодні є необхідними для усіх категорій громадян, незалежно від віку.“спортивних бабусь” навчали правилам надання екстреної медичної допомоги. Зображення 2
Адже щоденно в різних місцях можуть статися екстрені ситуації. Звісно, що професійну медичну допомогу повинні надавати лише лікарі. Але в жодній країні світу вони просто фізично не можуть приїхати на виклик за 2-3 хвилини. І в цей проміжок часу багато залежить від того, наскільки своєчасну першу допомогу постраждалому нададуть ті люди, які опинилися поруч.
Саме тому керівник міської станції екстреної медичної допомоги Олег Макіда зустрівся зі "Спортивними бабусями", відповів на їхні запитання, нагадав про елементарний алгоритм дій у випадку непередбачуваних ситуацій. Для більш доступного засвоєння інформації деякі прийоми порятунку їм продемонстрували на прикладі практичних занять.“спортивних бабусь” навчали правилам надання екстреної медичної допомоги. Зображення 3
Як бачимо, проект не стоїть на місті, а його учасники не лише зміцнюють своє здоров'я, але й отримують багато корисної інформації.
Прес-служба міського голови.