Служба у справах дітей інформує

служба у справах дітей інформує . Зображення 1

12.02.2016 року службою у справах дітей було проведено семінар-нараду по результатам перевірки стану виховної роботи в загальноосвітніх школах міста та професійно-технічному училищі, яка здійснювалась відповідно до плану роботи служби з 27.01.2016 року по 05.02.2016 року.


В роботі семінару взяли участь Рубаха Г.П. – в.о. начальника управління освіти, методисти інформаційно-методичного центру управління освіти, директори навчальних закладів міста, їх заступники та педагоги-організатори.
Начальник служби у справах дітей (Кравченко Н.І.) в узагальненій інформації відмітила, що всі навчальні заклади працюють за затвердженими планами, в яких визначені основні напрями роботи, в тому числі - виховна робота, в рамках якої проводяться різноманітні заходи з профілактики правопорушень, зловживання алкогольними та тютюновими виробами серед неповнолітніх; працюють гуртки, ведеться соціально-правова орієнтація дітей, правове виховання; здійснюються організаційно-масові та позакласні заходи, заходи з військово-патріотичного, морального, естетичного, фізичного та трудового виховання учнів, приділяється увага профорієнтації підлітків, організації відпочинку дітей під час канікул.
В цілому стан виховної роботи в навчальних закладах міста відповідає чинному законодавству і знаходиться на належному рівні. Але в організації індивідуальної роботи з учнями, в роботі з профілактики правопорушень є чимало недоліків. Тому спеціалістами служби у справах дітей було рекомендовано: посилити контроль адміністрації навчального закладу за виконанням класними керівниками своїх обов’язків, звернути увагу на вдосконалення нових форм роботи, пошук нових систем виховання, впровадження розвиваючих технологій.
В.о. начальника управління освіти Галина Петрівна Рубаха запевнила, що всі зауваження будуть враховані в роботі закладів, адже в умовах соціально-економічної, політичної нестабільності і духовної кризи суспільства, що склалася останнім часом у нашій державі, значно зросла роль саме загальноосвітніх навчальних закладів у попередженні злочинності, наркоманії, пияцтва, запобіганні дитячій бездоглядності, бродяжництву та жебракуванню.

19.02.2016 року під головуванням заступника міського голови Наталії Олександрівни Бондаренко було проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.
У ході роботи членами комісії було розглянуто шість питань стосовно захисту прав 10 дітей. Усі питання порядку денного були заздалегідь ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей, керівниками структурних підрозділів виконкому, членами комісії.
Цього разу мова йшла про доцільність позбавлення батьківських прав, про встановлення днів зустрічей з дітьми, про виконання батьками батьківських обов’язків та про виконання своїх обов’язків опікунами та піклувальниками дітей.
Відповідно до розглянутих питань прийняті рішення, спрямовані на недопущення порушень у сфері захисту прав та законних інтересів дітей.