У гуртожитку для переселенців – зміни

у гуртожитку для переселенців – зміни. Зображення 1
Гідробокс, нові холодильники, пральна машина – не повний перелік позитивних перетворень, про які розповідають мешканці соціального гуртожитку, розташованого за адресою Центральна, 49.


Тут проживають внутрішньо-переміщені особи, жінки й діти, що переїхали до Покров з Донецької й Луганської областей понад рік тому. Сьогодні у рамках співробітництва з Представництвом Датської ради у справах біженців триває діяльність у напрямку забезпечення їхнього належного соціального захисту, робота, що проваджується і на Дніпропетровщині теж.
Кілька місяців тому Покров взяло участь у програмі Представництва, чия допомога направлена найбільш вразливим категоріям внутрішньо-переміщених осіб, хто локально проживає у помешканнях соціального спрямування. Основна частина людей, що, зі статусом переселенців із зони АТО, знайшли прихисток у нашому місті, мешкає саме за адресою Центральна, 49.
Покров зробило все можливе з їхньої всебічної підтримки. Разом з тим, очевидним є необхідність зміцнення соціальної інфраструктури. Безпосередньо на фокус-групі з переселенцями були визначені пріоритети, після чого Представництво Датської Ради сприяло захисту прав мешканців гуртожитку, внутрішньо переміщених осіб, щодо дотримання мінімальних гідних умов проживання.
У взаємодії з місцевою владою реалізовано заплановане, встановлено енергозберігаючі вікна у вбиральнях, харчоблоці, силами ЖЕО виконано монтаж та підключення водонагрівачів.
25 лютого координатор з соціально-правового захисту Представництва Датської ради Ахтем Зейтуллаєв, співробітники Представництва, заступник міського голови з виконавчої роботи Микола Гончаров зустрілися з жителями гуртожитку. Переселенці не лише говорили про зміни, а й демонстрували переваги нововведень з покращення побутових умов. Під час зустрічі було підкреслено, що крім соціальної, Датська Рада у справах біженців надає повний спектр юридичної підтримки внутрішньо-переміщеним особам.
Сьогодні розглядається можливість подальшого співробітництва міста з Представництвом, участі у подальших програмах.
Прес-служба міського голови.

у гуртожитку для переселенців – зміни. Зображення 2  у гуртожитку для переселенців – зміни. Зображення 3