Вшанували Івана Сірка

вшанували івана сірка. Зображення 1
Щорічні урочистості, присвячені пам’яті легендарного козацького отамана Івана Сірка, зібрали нащадків лицарів запорізьких зі всієї України. Мальовничий куточок Капулівки, де зберігся нетлінний дух славетної історії, минулими вихідними перетворився на справжню козацьку Мекку.


Для мешканців Покрова, де на головній площі міста, названій на честь легендарного лицаря степу, стоїть його пам’ятник, а одне із селищ однойменне славетній Січі – Іван Сірко більше ніж історична особистість. Тож представники громади не оминули можливості взяти участь у патріотичній акції на вшанування пам’яті видатного козацького отамана. За традицією захід почався з урочистої ходи, до меморіалу Івана Сірка, де відбувся мітинг з молебнем та покладанням квітів. На честь кошового лунали гармати, хизувалися своїм вишколом сучасні послідовники славних пращурів, відбувалася посвята у джури та козаки, а народні умільці ділилися своєю майстерністю з усіма охочими. Продовжилося козацьке свято на Співочому полі, де відбувся фестиваль козацької пісні, музики, танцю «Звідси воля розлилася!».
336 річниця вшанування Івана Сірка була відзначена ще однією подією, в якій взяли участь представники педагогічної спільноти нашого міста. Вперше відбувся семінар-практикум, присвячений патріотичній грі «Сокіл» (Джура»). Як виховати справжніх патріотів, привити дітям любов до рідної землі та історії, популяризувати серед молоді здоровий спосіб життя? На ці та інші питання шукали відповіді учасники семінару з усіх куточків країни. Крім навчальної програми було й активне дозвілля, козацькі забави, спортивні змагання та багато спілкування.
Прес-служба міського голови.