Шахова осінь. Юні шахісти змагалися у центральному парку

шахова осінь. юні шахісти змагалися у центральному парку. Зображення 1Шахи — безсмертна гра з тисячолітніми традиціями, яка займає особливе місце в історії людства. Адже  поєднує в собі як спорт, так і особистий інтелектуальний розвиток.
Саме для її фанатів у парку ім. Бориса Мозолевського було створено прекрасну "шахову алею". Міцні та надійні столи з розміткою для ігор, закуплені комплекти шахів — все це тепер дозволяє  проводити шахові змагання на свіжому повітрі.Тож не дивно, що парк стає епіцентром шахового життя міста.

21 вересня тут відбувся черговий  шаховий турнір серед школярів.

Участь у ньому взяли діти різного віку, але для зручності, результати підраховувалися по молодшій (до 10 років) та старшій групах.

Запекла боротьба розгорталася за кожною партією, юні спортсмени демонстрували досить красиві шахові комбінації.

Переможцем у молодшій групі став Богдан Зікранець (НВК № 2) . Друге місце здобув Ілля Гіленко (НВК № 1 )і третє в активі 7-річного Максима Єфіменка (загальноосвітній ліцей).
Боротьба у старшій групі була ще більш запеклою. Тут переможець визначався у додатковій бліц-партії, оскільки після основних раундів у претендентів було зафіксовано рівну кількість набраних очок. У підсумку, у вирішальної партії перемогу здобув Едуард Зубаль (СЗШ №9), "срібло" дісталося його основному супернику Максиму Захарову (також СЗШ №9), а "бронзу" турніру здобув Роман Котлюба (СЗШ №4) .
Переможців змагань привітав в.о. начальника відділу молоді та спорту Артем Столяр та вручив медалі, а голова громадської організації "Шахи для життя" Валерій Косолапов - грамоти. Додатковий солодкий приз отримала єдина дівчинка серед учасників - Аліна Котлюба.
Це ще раз доводить, що шахами можна і потрібно займатися з самого раннього віку. А проведення чергового турніру зайвий раз демонструє, що "шахова осінь" у парку ім. Бориса Мозолевського продовжується.
Прес-служба міського голови.

шахова осінь. юні шахісти змагалися у центральному парку. Зображення 2

шахова осінь. юні шахісти змагалися у центральному парку. Зображення 3

шахова осінь. юні шахісти змагалися у центральному парку. Зображення 4