Серії підпалів поповнилися новими епізодами

серії підпалів поповнилися новими епізодами. Зображення 1
Тривожні зведення
Протягом минулої ночі передноворічний спокій Покрова сім разів порушували пожежні сирени. Знову нагадали про себе зловмисники, котрі орудують у під’їздах житлових будинків, підпалюючи щитові.
Перший сигнал на номер «101» надійшов о 2:45 ночі від мешканців будинку по вулиці Горького, 10. У одному з під’їздів між першим та другим поверхами горів електрощиток. Через 18 хвилин поступив аналогічний дзвінок про пожежу по вулиці Торговій, 52.
Не пройшло й десяти хвилин, як наступний екіпаж вогнеборців виїжджав уже за адресою Партизанська, 59. Там горіли щитові з третього по п’ятий поверхи першого під’їзду, вогонь перекинувся і на дах. Через задимленість виникла необхідність у евакуації мешканців.


Одночасно був здійснений підпал електрощитової на першому поверсі першого під’їзду по Партизанській, 55.
Без евакуації не обійшлося і за адресою – Центральна, 47, де у четвертому під’їзді горіла щитова з другого по п’ятий поверх. Це сталося о 4 годині 22 хвилини, як і підпал по Центральній, 50а, де на першому поверсі горіла електрощитова.
Угамувалися палії лише після того, як о 4:30 ранку підпалили електрощиток на другому поверсі у другому під’їзді будинку по Центральній, 50.
По гарячим слідам
До ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій були залучені усі відповідні служби, і вже вранці міський голова Олександр Шаповал зібрав екстрене засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій за участю керівників та відповідальних посадових осіб служби надзвичайних ситуацій, міського відділення поліції, керівника ЖЕО, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськиконкому. З’ясовуючи обставини масових підпалів, мова йшла про умисні дії вчинені групою осіб. Зловмисники підпалювали електрощитові за допомогою ганчірок, просякнутих пальною сумішшю. В ході засідання було визначено стратегію спільних дій, направлену на виявлення паліїв, профілактику подібних ситуацій та ліквідацію наслідків того, що сталося.
Про нічні події йшла мова і на оперативному штабі за участю керівників бюджетних організацій, комунальних підприємств міста та квартальних. Начальник Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Володимир Стовба висловив переконання, що підпали, які від жовтня періодично стаються у місті, є не що інше, як умисні дії направлені на дискредитацію роботи міського голови та його команди. На фоні якісних перетворень, що мають позитивний резонанс серед мешканців міста, подібні прояви викликають неспокій та обурення людей.
Та міський голова передусім висловив хвилювання, що дії зловмисників несуть загрозу життю та здоров’ю мешканцям міста. А це є недопустимим, тому усі сили мобілізовані на те, аби покласти край підпалам. Комунальникам та енергетикам Олександр Шаповал дав завдання у найкоротший термін відновити електропостачання і прибрати сліди підпалів.
Останніми подіями впритул займаються правоохоронці. Як повідомив начальник слідчого відділення Покровського відділення поліції Віктор Супронюк, наразі за фактами пожеж зареєстровано кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування. Попереду проведення пожежно-технічної експертизи, котра дасть відповіді на багато запитань, у тому числі – зв'язок останніх подій із попередніми підпалами.
Є прохання і до самих мешканців міста, бути уважними і пильними, звертати увагу на сторонніх осіб у під’їздах та підозрілі предмети. У разі виникнення підозр чи ставши свідком протиправних дій, невідкладно телефонувати за номерами «101» та «102».
Прес-служба міського голови.

серії підпалів поповнилися новими епізодами. Зображення 2

серії підпалів поповнилися новими епізодами. Зображення 3