Розвиваємо таланти. Будинок творчості дітей та юнацтва провів “День відкритих дверей”

розвиваємо таланти. будинок творчості дітей та юнацтва провів “день відкритих дверей”. Зображення 1
Кожна дитина від природи є талановитою і кожен талант потрібно розвивати. Саме цим вже багато років займається міський Будинок творчості дітей та юнацтва. В його стінах десятки і сотні юних покровчан удосконалюють свої творчі навички, аби вирости гармонійно розвинутими особистостями. Для цього тут створені усі необхідні умови.
14 вересня пройшов вже традиційний "День відкритих дверей" під час якого БДТЮ знову запросив усіх у чарівний світ творчості.
На ганку перед будинком зібралися як діти, так і їхні батьки. Тут же відбувалися презентації тих напрямків, у яких працює заклад, проводилися виставки та майстер-класи. Як зазначили ведучі, сьогодні Будинок творчості охоплює усі сфери інтелектуального та творчого розвитку дитини з урахуванням її схильностей і талантів. Кількість гуртків та напрямків роботи БДТЮ дозволяють знайти заняття до душі кожній дитині. Так, вироби з паперу, глини, тканини та інших матеріалів можна навчитися майструвати на гуртках декоративно-прикладного мистецтва - дизайну, макетування та паперопластики (керівник Ольга Боднар) та гурток народних ремесел "Майстриня" (керівник Ірина Бовкун).
А тих, хто віддає перевагу фарбам і пензлям, ведучі запрошували до гуртка образотворчого мистецтва. Це студія "Палітра" (керівник Вікторія Савенко), гуртки "Кольорове розмаїття" (керівник Людмила Грищенко) та "Петриківський дивоцвіт" (керівник Ніна Якимова).розвиваємо таланти. будинок творчості дітей та юнацтва провів “день відкритих дверей”. Зображення 2
Прекрасні можливості для власного розвитку також дають художньо-естетичні гуртки БДТЮ. Перш за все, літературний гурток "Жайворонок" (керівник Лариса Коваленко), спортивно-хореографічний гурток "Джем" (керівник Юлія Кривчук), театральна студія "Інший вимір" (керівник Лілія Семенчук), гурток сольного співу "Каприз" (керівник Олександр Гавриш), вокальний ансамбль "Ексклюзив" (керівник Микола Гудков). До речі, саме його вихованці цього дня демонстрували свої вокальні таланти, виконуючи різноманітні пісенні композиції.
Справжніх науковців та практиків виховують у гуртках технічної творчості та комп'ютерних технологій. Серед них автомодельний гурток (керівник Володимир Томілов), авіамодельний гурток (керівник Олександр Коротаєв), колективна радіостанція БДТЮ (керівник Микола Голуб), гурток комп'ютерної графіки (керівник Марина Савченко). Їх учні неодноразово ставали переможцями та призерами різноманітних змагань як регіонального, так і світового рівня. Усі бажаючі цього дня мали змогу побачити моделі техніки, які діти виробляють та удосконалюють власними руками.розвиваємо таланти. будинок творчості дітей та юнацтва провів “день відкритих дверей”. Зображення 3
Технічний напрямок роботи БДТЮ цього року було поповнено унікальною школою роботехніки "СтартЮніор" під керівництвом педагогів Наталії Гриценко, Олександра Сударєва та Олександри Свергун. Наше місто стало одним з 7 населених пунктів Дніпропетровщини в якому з'явилася така новація. Керовані моделі роботів, які можна було побачити цього дня, користувалися у гостей заходу особливою популярністю.
Любителям походів та вивчення рідного краю прекрасні можливості надає краєзнавчий гурток "Мій світ" під керівництвом Єлизавети Міхно і туристичний гурток "Скіф" під керівництвом Сергія Коновалова. Останній прямо на місці проводив майстер-клас для дітей, які мали змогу дізнатися, як переміщуватися над перепонами за допомогою канатів та мотузок.розвиваємо таланти. будинок творчості дітей та юнацтва провів “день відкритих дверей”. Зображення 4
А для наймолодших дітей в Будинку творчості є школа раннього розвитку "Всезнайко", в якій малюки матимуть змогу вивчати англійську мову, малювати, танцювати, опановувати театральне мистецтво та інші цікаві навички, розвиваючи свій світогляд. Координаторами школи є Ірина Саганець та Оксана Подольчак.
"Вчиться, оволодівайте знаннями, пізнавайте прекрасне, творіть, радуйте нашу родину своїми успіхами та перемогами. До зустрічі на заняттях!", — підвели підсумки "Дня відкритих дверей" ведучі заходу.
Так, Будинок творчості дітей та юнацтва продовжує залишатися місцем, де розвиваються таланти Покрова.

Прес-служба міського голови.