Покровчани взяли участь у “Петриківському дивоцвіті”

покровчани взяли участь у “петриківському дивоцвіті”. Зображення 1
Водинадцяте Петриківка, яка по праву вважається столицею українського народного живопису, приймала гостей. Минулої суботи на щорічному етнографічно-фольклорному фестивалі "Петриківський дивоцвіт" побувала і творча делегація з Покрова.


Наші майстрині й умільці додали колориту етновиставковим галявинам, а співаки запам’яталися публіці. Вокалісти Ярослав Зорін та Катерина Пономарьова не лише відкривали святковий концерт, а й увійшли до числа найкращих, отримавши дипломи та подарунки від голови обласної ради Гліба Пригунова.
Попри примхливу вересневу погоду в Петриківці було яскраво, весело та смачно. Усі міста й райони Дніпропетровщини намагалися якнайкраще заявити про себе, презентуючи піснями, гумором, творчими здобутками та смаколиками.
Етнофестиваль увібрав в себе все розмаїття національних традицій та колорит регіону, з неповторним, добре впізнаним орнаментом. Гості свята, яких було понад 30 тисяч, могли помилуватися петриківкою не лише в оздобленні національного одягу, текстилю, на посуді, прикрасах, іграшках, предметах інтер’єру, кованих та плетених виробах, виготовлених майстрами. Охочих запрошували долучитися до майстер-класів та спробувати оволодіти технікою декоративно-орнаментального народного малярства, яке п’ять років тому було внесено до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
Серед розваг "Петриківського дивоцвіту" були спортивні ігри та козацькі забави, тематичні фотозони, майстер-класи, конкурси, вперше на фестивалі були відтворені стародавні дитячі ігри. Для поціновувачів української кухні відкрили цілу алею з національними стравами. Дружня атмосфера, гарна музика, запальні танці та національні традиції об’єднали усіх учасників та гостей фестивалю, відтворивши справжній український дух і характер.
Сюрпризом фестивалю став виступ зіркової гості – популярної української співачки Ірини Федишин.
Прес-служба міського голови.

покровчани взяли участь у “петриківському дивоцвіті”. Зображення 2

 

покровчани взяли участь у “петриківському дивоцвіті”. Зображення 3

покровчани взяли участь у “петриківському дивоцвіті”. Зображення 4

покровчани взяли участь у “петриківському дивоцвіті”. Зображення 5