Робота з погашення заборгованності – на контролі

робота з погашення заборгованності – на контролі. Зображення 1

Предметом постійної уваги управління Пенсійного фонду України в м. Орджонікідзе є робота з боргом, ліквідація якого зумовлює пошук ефективних форм та методів.
З цією метою за ініціативи начальника управління, начальника Орджонікідзевського ДВС та голови правління ЗАТ “Оветри” ( підприємства, який є головним боржником управління ) сьогодні було проведено засідання “круглого столу” . Тема якого : “Залежність страхового стажу від сплати страхових внесків згідно чинного законодавства. Перспективи погашення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування ЗАТ “Оветри”.
Начальник управління Вікторія Агапова доповіла, що станом на 25.07.2016 року загальна заборгованість зі сплати страхових внесків складає 6 607 112,64 грн., де з неї 84,7% складає заборгованість ЗАТ “Оветри”. Заборгованість підприємства-боржника, у сумі 5 594,6 тис.грн. виникла з жовтня 2005 року. Згідно звіту за жовтень 2005 року кількість застрахованих осіб - 681, яким починаючи з цього періоду не зарахований страховий стаж.

Вперше за останні 10 років голова правління ЗАТ “Оветри” Юрій Гніденко пішов на компроміс та дав обіцянку поступово погашати заборгованість, а саме: починаючи з 25.08.2016 року від ЗАТ “Оветри” без затримки кожен робочий день буде надходити сплата по 1,0 тис.грн. в рахунок погашення боргу зі сплати страхових внесків по виконавчим листам відділу ДВС Орджонікідзевського МУЮ. При неможливості сплати вищевказаної суми в якійсь із робочих днів - наступний день буде перераховано суму вдвічі, тобто 2,0 тис.грн. Планується Заборгованість за 2005 рік планується погасити повністю до 01.09.2017 року (це програма мінімум), а з 01.09.2017 року розпочати погашення заборгованості за 2006 рік з перспективою повного погашення боргу з щоденними платежами.

По завершенню зустрічі присутні засідання ухвалили продовжувати вживати всіх можливих заходів , направлених на підвищення показників надходження коштів від заходів примусового виконання по ЗАТ “Оветри”.

Начальник управління ПФУ В.С.Агапова