Реконструюють водогін

Вулиця Чехова – одна з тих, де тривають масштабні реконструкції. Робота організована так, аби звести до  мінімуму незручності для водіїв, перехожих та мешканців наколишніх будинків – транспортний і пішохідний рух обмежується лише частково та поетапно.
Поки ремонтники займаються підготовкою до заміни дорожнього полотна та укладання тротуарної плитки, до  реконструкції підключилися працівники міськводоканалу.


Відомо, що водогін, котрий пролягає вздовж Чехова є проблемною ділянкою, пов’язаною з частими поривами. Чавунні труби там не мінялися з моменту укладання, давно вичерпали свій ресурс і потребували заміни. Аби не повертатися до питання аварійних ремонтів, після укладання нового дорожнього полотна, було прийнято рішення про заміну водопровідної магістралі та закуплено труби.
Саме зараз міськводоканал займається укладанням сучасних поліетиленових труб діаметром - 90 мм. Попри масштабність робіт, водопостачання абонентів не припиняється. Тимчасові незручності мешканці Чехова і частково Медичної, Горького, Центральної, котрі знаходяться в зоні обслуговування лінії, відчують під час підключення нового водогону.
На відміну від старих, нові труби мають гарантійний термін експлуатації не менше 50-ти років, не піддаються ржавінню, гниттю, корозійному заростанню. Тому крім стабільності водопостачання, ці фактори мають позитивно вплинути і на його якість.
Стан водопровідних та каналізаційних мереж, більшість із яких є ровесниками міста – це одне з проблемних питань, планомірне вирішення яких серед пріоритетів міської влади. Наразі триває реконструкція господарчо-побутової каналізації по вулиці Лізи Чайкіної. На часі - модернізація каналізаційно-насосної станції, каналізаційних очисних споруд та реконструкція блоку фільтрів і відстійників на насосно-фільтрувальній станції МКП «Покровводоканал».
Прес-служба міського голови.