ПРООН запрошує покровчан до нового проекту

Учора у Покрові відбулася презентація спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН “Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень”.

Організаторами семінару - відділом економіки міськвиконкому, було запрошено представників діючих ОСББ та ініціативних груп, мотивованих до створення об'єднань співвласників. Саме їм проект надаватиме підтримку у формуванні, організаційному становленні та подальшому впровадженні енергоефективних рішень.

Регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Дніпропетровській області Олена Харченко розповіла про завдання та шляхи реалізації проекту ЄС/ПРООН, наголосивши, що основна його мета — мобілізація співвласників житла та їх мотивація до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Було презентовано Фонд енергоефективності, у співпраці з яким втілюватиметься проект. Учасники дізналися про нові можливості для фінансування реновації житлового сектору та механізми технічної підтримки термомодернізації житла.

Інформація зацікавила представників ОСББ, адже енергоефективність на сьогодні не просто бренд, а вимога часу.

Тож в подальшому планується проведення серії групових та індивідуальних консультацій з питань створення ОСББ, фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив з покращення стану будинків.

Прес-служба міського голови.