Поза чергою денною – сонячні батареї та податки


27 січня відбулося третє пленарне засідання чергової 17 сесії Покровської міської ради.
Розгляду питань черги денної, передував звіт начальника Покровського відділу поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області підполковника поліції Сергія Войнова щодо виконання комплексної Програми профілактики злочинності та правопорушень у м. Покров за 2016 рік, котрий депутати взяли до відома.

 


Далі сесією було затверджено перелік соціально-вразливих осіб міста, котрим встановлюються прилади індивідуального опалення за рахунок соціальної матеріальної допомоги. Цього разу робоча група та міжвідомча комісія підготували список із 44 осіб, загальна кількість тепер становитиме 1734особи. Також у рамках Програми децентралізації теплопостачання затвердили розмір соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення. Шістнадцятий платіжний реєстр включав наступні 56 осіб на загальну суму 733 тисячі 207 гривень.
Пленарне засідання не обмежилося лише питаннями, винесеними на розгляд
сесії.
Депутати хотіли знати подробиці, щодо робіт із монтажу сонячних батарей, що тривають за адресою Північно- промилова,1.
Міський голова нагадав, що роботи здійснює ТОВ «Солар Квант», котрому ще в 2013 році міською радою на п'ять  років було передано в оренду дану ділянку площею понад 8 га  для будівництва сонячної електростанції. До цього часу було установлено лише першу чергу на 2 МВт, зараз триває монтаж другої черги. Орендну плату, яка на рік складає понад 462 тисячі гривень, підприємство сплачує у повному обсягу. Електроенергія, яка виробляється, на пряму йде на електропідстанцію «Богданівська». Сьогодні там офіційно працює 16 осіб, після введення другої черги буде працевлаштовано ще вісім.
Також до депутатів від імені підприємців універмагу звернувся Олексій Захарчук. У листі за 43-ма підписами мова йшла про перегляд фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб - підприємців, затверджених сесією міськради 13 січня поточного року у розмірі 20% від мінімальної заробітної плати для ІІ групи підприємців.
Відповідаючи на дане питання, профільний заступник міського голови Олександр Чистяков нагадав, що майже ті 20% (податок з доходу фізичних осіб плюс військовий збір), в грошовому еквіваленті це 624 гривні, сплачує будь-який працівник бюджетної сфери, гірничо-збагачувального комбінату, чи будь-якого іншого міського підприємства з мінімальної заробітної плати. З тією лише різницею, що фізична особа - підприємець сплачує фіксовану суму 640 гривень, а в працівника чим вища зарплата, тим пропорційно зростає сума податку. Крім того для підприємців існує альтернатива – це перехід на загальну систему оподаткування. Коли приватний підприємець обліковує свої доходи, витрати, до яких можна внести і орендну оплату, тоді вираховується частка чистого доходу, яка і оподатковується.
Виникло питання і до списку підприємців, котрі звернулися з клопотанням. 39 чоловік зі списку– це мешканці міста, 13 з яких не сплачують до міського бюджету єдиний податок, хоча і здійснюють підприємницьку діяльність. Письмова відповідь на звернення буде надана підприємцям у визначений законом термін.
Прес-служба міського голови.