Місто за тиждень


30 січня міський голова провів чергову оперативну нараду з керівниками підприємств, організацій та установ міста за підсумками минулого тижня.
Освіта
512 примірників художньої літератури надійшло від обласного департаменту освіти, наразі книги розподіляються між шкільними бібліотеками.
Відбулися засідання колегії управління освіти, семінар – практикум для вчителів української мови та літератури, триває реєстрація на пробне ЗНО.
У Центрі підготовки та перепідготовки виробничих кадрів відбулася зустріч із міськими рятувальниками, де обговорювали питання пожежної безпеки та безпечної поведінки на льоду. Також учні спілкувалися з наркологом та фтизіатром про здоровий спосіб життя.
Медицина
У пологовому відділенні ЦМЛ на світ з’явилося четверо немовлят.
Кількість хворих на гострі респіраторні захворювання значно зменшилася.
За тиждень до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 2 тисячі 459 осіб, а в добовому стаціонарі проліковано 104 пацієнта.


Комунальна сфера
ЖЕО виконало 94 заявки по каналізації, 56 – по холодній воді та 81 – по електриці.
Міськводоканал: 26 – по каналізації, 6 – по водопровідних мережах.
«Добробут» займається посипкою доріг, тротуарів та обрізкою дерев.
Саночистка працює у штатному режимі.
Соціальна сфера
У Центрі зайнятості відбулася презентація гірничо-збагачувального комбінату.
До Управління праці протягом тижня звернулося 689 громадян. За останніми даними субсидіями охоплено 9025 домогосподарств.
26 січня було проведено комісію з легалізації заробітної плати, на яку запрошувалися керівники приватних підприємств, котрі виплачували заробітну плату менше мінімальної. У поле зору потрапило 6 юридичних осіб, пояснення надійшли від трьох, щодо інших вжиті відповідні заходи.
У пенсійному фонді повідомили, що на обліку знаходиться 12 534 пенсіонери, з яких 2 172 – працюючі. Протягом тижня до установи звернулося 178 осіб.
Надзвичайні події
Рятувальники знову зафіксували два випадки підпалів щитових. 27 січня щитова горіла по вул. Торговій, 55, а наступного дня - по Торговій, 60.
В управлінні ветеринарної служби повідомили, що епізоотична ситуація в області є неблагополучною. В одному з фермерських господарств Криворізького району виявлено африканську чуму свиней. Оголошені карантинні заходи.
Міський голова наголосив на необхідності вжиття заходів щодо недопущення поширення збудника АЧС на територію приватних домогосподарств, а також дав відповідні розпорядження відділу торгівлі про посилення контролю за м’ясною продукцією на торговельних прилавках міста.
Прес-служба міського голови.