Покровчани мають змогу безкоштовно оволодіти професією

покровчани мають змогу безкоштовно оволодіти професією. Зображення 1
Як безкоштовно здобути нову, затребувану на ринку праці професію нещодавно розповідали покровчанам, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості.
У міській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості презентували навчальні заклади державної служби зайнятості. Наразі послуги професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації дорослого населення в Україні надають 11 Центрів професійно-технічної освіти, серед них і Дніпропетровський ЦПТО. Лише за перше півріччя цього року в обласному центрі навчання пройшли майже 900 українців. Причому за направленням центру зайнятості, навчання для зареєстрованих безробітних є безкоштовним.
фахівці акцентують увагу, що професійне навчання відбувається під замовлення роботодавців. Слухачам пропонують широкий вибір робітничих професій, зокрема це десятки спеціальностей для усіх галузей економіки – промисловості, будівництва, транспорту, звязку, сфери побутового обслуговування та інших сфер. Володимир Кривошей один із покровчан, який скористався такою можливістю і за сприяння служби зайнятості здобув професію "електромонтажник".
- Дуже задоволений якістю освіти, практикою, умовами проживання, - ділиться враженнями Володимир. Навчання безкоштовне, нараховувалася матеріальна допомога від центру зайнятості, компенсовували проїзд та забезпечували житлом.
Позитивні відгуки покровчан, які здобували нові професії, констатують і фахівці міської філії центру зайнятості. Сприяє цьому комфортна атмосфера для людей різного віку, можливість пройти індивідуальне або дуальне (поєднане з робочим місцем) навчання, стислі терміни навчання за професією тривалістю від півтора до 9 місяців, отримання свідоцтва про освіту державного зразка.
Навчання у закладах служби зайнятості, це дійсно гарна нагода підвищити свою конкурентноспроможність на ринку праці. Тим більше, що популярність робітничих професій в Україні зростає.
Це підтверджують і в міському центрі зайнятості. 61,7% поданих роботодавцями вакансій - робітничі. Тож "золоті" руки у Покрові затребувані.
Прес-служба міського голови.