У парку ім. Бориса Мозолевського з’явився музичний фонтан та столи для шахістів

у парку ім. бориса мозолевського з’явився музичний фонтан та столи для шахістів. Зображення 1
Сьогодні навіть важко уявити, що 5 років тому центральний парк міста нагадував швидше занедбану територію, але аж ніяк не місце для дозвілля. Зараз все змінилося, і парк, який тепер носить ім'я славетного Бориса Мозолевського, дійсно став центром відпочинку та культурного життя Покрова. Більш того, він розвивається і поступово стає ще кращим.

 

Так, нещодавно на жителів міста чекала подія, про яку багато говорили і якої, нарешті, дочекалися — тут запрацював пішохідний музичний фонтан з підсвіткою.
Значення цього факту важко переоцінити. Як відзначають фахівці, фонтани у парках допомагають зволожити та очищати повітря, що дозволяє знизити температуру повітря і легше переносити літню спеку. При цьому далеко не кожне місто України може похвалитися фонтаном, який гармонійно поєднує в собі гру води, світла та музичні композиції. І хоча поки що він працює в тестовому режимі (триває наладка усіх систем), але вже зараз покровчани та гості міста мають змогу милуватися цим маленьким технічним дивом. Особливо видовищно фонтан виглядає у вечірній та нічний час.

 

у парку ім. бориса мозолевського з’явився музичний фонтан та столи для шахістів. Зображення 2
Конструкція з 19 форсунками працює за замкненим циклом, що робить його досить економічним, зважаючи на циркулювання  води. Її додатково очищують спеціальними таблетками. Та все ж зрозуміло, що пити її не потрібно. Варто зазначити, що чаша фонтану викладена спеціальною плиткою, яка зменшує ризик підслизнутися і отримати травми. Ця особливість є досить доречною, оскільки, як можна побачити, фонтан вже став улюбленим місцем гри  малечі. Водночас, комунальки просять батьків уважніше слідкувати за дітьми, аби вони через пустощі випадково не пошкодили форсунки фонтану.

у парку ім. бориса мозолевського з’явився музичний фонтан та столи для шахістів. Зображення 3
Ще одним поповненням архітектурного ансамблю парку на цьому тижні стали гранітні столи та лави, які встановили у північній частині. Столи оформлені таким чином, щоб дозволити усім любителям шахів, шашок та нардів грати в улюблені ігри на свіжому повітрі. Наразі триває благоустрій цієї "шахової аллеї". До речі, 20 липня відзначається Всесвітній День шахів. Тож це стане гарним подарунком для усіх любителів інтелектуальних ігор нашого міста.
Поступово, але впевнено парк ім. Бориса Мозолевського змінюється, як змінюється все наше місто. І головне, що ці зміни дійсно роблять його і нас кращими.
Прес-служба міського голови.

у парку ім. бориса мозолевського з’явився музичний фонтан та столи для шахістів. Зображення 4