Побували в музеї АТО

Наскільки велика сила духу наших земляків, а події на сході країни близькі й неабстрактні – минулої суботи мали змогу переконатися покровчани, які відвідали перший в Україні музей АТО. Поїздка до Дніпра учасників АТО та дітей пільгових категорій була організована за сприяння міського голови Олександра Шаповала і передбачала для обох груп насичену програму.


Сильне враження і на дорослих, і дітей справили експонати музею. Саме святе місце – стіна пам’яті з фотографіями захисників, які віддали своє життя. На інших експозиціях техніка, зброя, шеврони, листи, фотографії , безліч інших речей, що побували за лінією розмежування. У мультимедійній залі відчули ефект присутності в самих гарячих точках, переглянувши 26-хвилинний фільм, де у хронологічній послідовності висвітлюються події від анексії Криму до сьогодення.
Для чоловіків, які захищали східні рубежі нашої держави, це було набагато більше ніж просто екскурсія. Можливість ще раз переосмислити свою причетність до новітньої історії України та переконатися, що земляки цінують їхній подвиг. Повна назва музею так і звучить - "Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО".
Пізнавальним і переконливим аргументом побачене стало для підростаючого покоління, серед яких були і діти учасників АТО. Бо саме заради них - заради майбутнього, вони мужньо тримають удар.
Цього дня покровчанам вдалося долучитися і до світу мистецтва, потрапивши на головну мистецьку подію року - всеукраїнський фестиваль "Феєрія Дніпра". Протягом 10 днів кращі вистави зі свого репертуару демонстрували провідні театральні колективи зі всієї України. Дорослим пощастило побачити виставу Чернігівського обласного академічного муздрамтеатру - "Комедія помилок", а діти лишилися у захваті від вистави Запорізького академічного муздрамтеатру – "Пеппі Довгапанчоха".
Загалом уїкенд перевершив усі сподівання учасників поїздки, наповнивши емоційно, збагативши духовно. Ділячись почуттями, вони не приховували вдячності ініціаторам та  усім причетних до організації такого змістовного дозвілля.
Прес-служба міського голови.

побували в музеї ато. Зображення 1