Перевіряли готовність захисних споруд

перевіряли готовність захисних споруд. Зображення 1


Готовність до оперативного та ефективного реагування у надзвичайних ситуаціях є важливим фактором у сфері цивільного захисту населення Покрова. Потенційні техногенні небезпеки у контексті сьогодення спонукають приділяти більше уваги питанням, які протягом десятиліть не належали до актуальних.
Фактичний стан захисних споруд, їх утримання та експлуатацію протягом двох днів перевіряла рейдова група у складі секретаря міськради Анатолія Пастуха, який є першим  заступником голови міської комісії з питань техногенної безпеки, та начальника відділу міськвиконкому з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрія Нора.


На оперативному обліку у місті знаходиться 53 захисні споруди цивільного захисту, 14 з них класифікуються як сховища, 39 - протирадіаційні укриття. Згідно законодавства, утримання захисних споруд у готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктом господарювання, який є балансоутримувачем.
Під час планової перевірки оглядали об’єкти, котрі знаходяться на балансі підприємства ПМКП "ЖитлКомСервіс" - це 26 протирадіаційних укриттів, та 10 сховищ, балансоутримувачем яких є гірничо-збагачувальний комбінат. Зверталась увага на технічний стан об’єктів, наявність необхідного оснащення та загалом рівень готовності до використання за призначенням.
Проте важливим є не лише готовність до прийому людей і технічна справність захисних споруд, а й обізнаність населення щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Про це йшла мова на інструктажах із працівниками структурних підрозділів ГЗК під час перевірки об’єктів. Опрацьовували алгоритм дій при різних видах надзвичайних ситуацій, які є обов’язковими для виконання всіма працівниками. Згадували основні заходи та способи захисту від шкідливого впливу небезпечних речовин та наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
Прес-служба міського голови.

перевіряли готовність захисних споруд. Зображення 2

перевіряли готовність захисних споруд. Зображення 3