Місто Покров за тиждень

 

Освіта

У випускників триває основна сесія ЗНО, а в школярів – канікули. Освітяни вже планують роботу на наступний навчальний рік, проведено засідання комісії управління освіти щодо попереднього планування освітніх програм закладів освіти на 2021/2022 н.р. Продовжується консультаційна підтримка адміністрацій закладів та педагогічних працівників засобами електронного зв’язку.

Педагогічні працівники проходять курси підвищення кваліфікації при КЗВО «ДАНО» за дистанційною формою.

Соціальна сфера

На прийомі в управлінні праці та соціального захисту за тиждень побувало 94 містян для здійснення перерахунків та призначення державних гарантій. Надано 137 консультацій, через «карантинну скриньку» прийнято 291 заяву по субсидії, опрацьовано 79 особових справ. Під час виїзного прийому у Шолоховому надано 3 консультації, прийнято 5 пакетів документів, в Олександрівці надано 23 консультації, прийнято 30 пакетів документів. Мобільною бригадою з постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознакою статі відвідано 7 родин за місцем проживання. Одну особу направлено на обслуговування відділення соціальної допомоги вдома терцентру. В управлінні обліковується 289 учасників АТО, 423 внутрішньо переміщені особи, 1226 домогосподарств, користувачів пільг, 2809 отримувачів державних допомог.

У територіальному центрі соціального обслуговування  продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Проводять моніторинг стану здоров’я , виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань. У рамках карантину діє Університет ІІІ віку, клуби за інтересами.

У міській філії обласного центру зайнятості прийом документів для реєстрації проводиться за особистим зверненнями шукача роботи, засобами електронного зв'язку та через онлайн-портал державних послуг “Дія”.  Протягом тижня пройшли семінари з загальних питань зайнятості, інформаційні вебінари  та тренінги.

Медицина

За тиждень Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1633 містян, 111 пацієнтам надана невідкладна допомога в амбулаторіях. У цілодобовому стаціонарі ЦМЛ проліковано 74 хворих, 38 пацієнтів знаходяться на лікуванні денного стаціонару хірургії. Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 156  виїздів.

Комунальна сфера

Комунальники виконують сезонні роботи, впорядковують територію міста, прибирають, здійснюють благоустрій. У міськводоканалі виконали 4 заявки з водопровідних мереж. «Добробут» обслуговує лінії зовнішнього освітлення, приводить до ладу об’єкти дорожньої інфраструктури. Продовжуються поточні та капітальні ремонти.

Прес-служба міського голови.