Пам'ять – житиме…

пам'ять – житиме…. Зображення 1
На 92 році пішов із життя Микола Григорович Журбін - Почесний громадянин міста, ветеран війни, праці, громадський журналіст, член ради ветеранів, ради міського народного історико-краєзнавчого музею ім.М.Занудька.
Микола Григорович був прикладом відданості місту, відданості своїй країні. 

Полковник у відставці, колишній рядовий 53-ої стрілецької Новоукраїнської ордена Суворова II ступеня дивізії, 2-го Українського фронту, йому випало пройти останніми шляхами війни.
18-річним хлопцем був призваний до лав діючої армії, брав участь у боях на заключному етапі Другої Світової – у 1945-му.
Перемогу зустрів вже хрещений війною. Потім було Київське Червонознаменне танкове училище ім.Фрунзе, по закінченню якого захищав мирні кордони своєї землі. Микола Григорович проходив службу у південній групі радянських військ, Київському, Тавричному, Приморському воєнних округах та на Далекому Сході.пам'ять – житиме…. Зображення 2

Після звільнення з армії обрав шлях творення – мирного будівництва. 21 рік віддав будівництву енергооб’єктів на Чукотці, за Північним полярним колом, але серцем прикіпів до Покрова.
Микола Григорович приїхав до міста у 85-му, його трудовий стаж складав понад 61 рік.
Людина, небайдужа серцем, принциповий у питаннях збереження історичної правди та спадщини, він залишався у бойовому строю.
Багато років поспіль Микола Журбін очолював прес-службу ради ветеранів. Від дня заснування газети "Козацька вежа" став її незмінним громадським кореспондентом. Його аналітичні статті, присвячені Другій Світовій, проливали світло на сторінки війни. Активно співпрацював з музеєм, поповнюючи його безцінними матеріалами та документами. Серед сотень статей Миколи Григоровича публікації про героїв війни, наших земляків, більшість з них увійшли до збірника "Погляд крізь роки", укладачем якого виступив і Микола Журбін.пам'ять – житиме…. Зображення 3
Він зустрічався з молоддю, говорив з нею про минуле і сучасність, завжди повторюючи, що найціннішим є життя і мирне небо твоєї країни.
Справжній патріот своєї землі, для покровчан Микола Григорович назавжди залишиться Почесним громадянином міста, людиною щирої душі і великого серця.
Виконком Покровської міської ради висловлює співчуття родині Миколи Григоровича Журбіна з приводу тяжкої втрати.
Виконком Покровської міської ради.