Народна пам’ять вічна і жива

народна пам’ять вічна і жива. Зображення 1
Місто урочисто зустріло світлий день – 71-у річницю Великої Перемоги над нацизмом. Свято зі сльозами на очах, коли усвідомлення великого подвигу квітами вдячності поколінь лягає на обеліски, де сотні полеглих за мир, за нас, за майбуття.

 


Ранок дев’ятого травня мирним сонцем піднімався над Покровом. У всіх православних храмах служилася панахида за полеглих на тій страшній війні. Містяни возносили молитву, запалювали свічки за всіх, хто віддав життя за Перемогу, кого відкритими ранами наздогнала війна вже за мирних часів, разом з громадою і міський голова Олександр Шаповал.
День Перемоги - священна дата, воістину, всенародне свято, коли до братських могил приходять вклонитися, сказати спасибі за мир і за подвиг, в ім’я наступних поколінь. Десятки городян, ветерани війни, представники влади, підприємств, організацій, громадських організацій, політичних партій прийшли до меморіалів селищ Рудник, Олександрівка, Перевізькі Хутори, Алею Слави на мітинги пам’яті.
По-особливому урочисто було і в Гірницькому, селищі, яке пам’ятає роки окупації і переможний травень 45-го. Війну не забуто, тих нещадних боїв і сотень героїв, котрі назавжди залишилися у гірницькій землі. Про це говорив міський голова Олександр Шаповал, відкриваючи урочистий мітинг і зазначаючи, що війна скінчиться лише тоді, коли знайде спокій остання солдатська не увічнена душа. Він наголошував, що цього року було віднайдено рідних гвардії рядового 8-ої гвардійської армії Семена Бажана, що загинув, визволяючи Гірницьке, 71-н рік родина шукала свого воїна.
-На жаль, через поважні роки і хвороби, рідна сестра солдата Віра Бажан-Порточкіна не змогла розділити з нами радість свята. Ми будемо чекати на зустріч з нею та іншими близькими визволителів, які кожного 9 травня шлють вітання місту, що стало для них рідним, бо пам’ятає своїх героїв.
Хвилиною мовчання й залпами салюту вшанували присутні пам’ять героїв-визволителів. Живі квіти лягли до підніжжя обеліску, де увічнено 288 солдат безсмертного полку. За них піднімали ветерани фронтові сто грам, згадуючи свої бойові дороги й дякуючи міській владі за пам’ять, за свято Перемоги, яке зустрічаємо єдиною громадою.
Прес-служба міського голови.

народна пам’ять вічна і жива. Зображення 2 народна пам’ять вічна і жива. Зображення 3

народна пам’ять вічна і жива. Зображення 4 народна пам’ять вічна і жива. Зображення 5

народна пам’ять вічна і жива. Зображення 6 народна пам’ять вічна і жива. Зображення 7

народна пам’ять вічна і жива. Зображення 8 народна пам’ять вічна і жива. Зображення 9