На сесії міської ради

22 лютого відбулося чергове засідання 42 сесії Покровської міської ради.

Перед тим, як приступити до розгляду черги денної, слово було надано присутнім на сесії народному депутату Андрію Шипку та заступнику керівника Нікопольської місцевої прокуратури Олександру Войнову.

Андрій Шипко звернувся до міського голови Олександра Шаповала, відзначаючи злагоджену спільну роботу з депутатським корпусом та усіма гілками влади. Коли попри різні політичні погляди приймаються конструктивні рішення на користь громади. Зокрема, Андрій Федорович акцентував увагу на впровадженні в регіоні страхової медицини. Що стало можливо завдяки підтримці міського голови, депутатів та обласної адміністрації.

Далі Олександр Войнов, шляхом надання статистичних даних, поінформував про діяльність прокуратури впродовж минулого року.

Основним питанням черги денної був звіт про виконання міського бюджету за 2018 рік. Начальник фінансового управління Тетяна Міщенко повідомила, що річний бюджет – виконано, відсоток виконання по власним надходженням загального фонду становить 100,2%. Надходження склали 200,5 млн. грн. при уточненому плані на рік 200 мільйонів. Затвердивши основний фінансовий документ, депутати перейшли до питань “у різному», опрацювавши 33 проекти рішень.

Кілька рішень, стосувалися подальшої інтеграції Шолохівського старостинського округу до територіальної громади Покрова. Зокрема, поширили дію актів органів місцевого самоврядування міста на територію округу. Дали згоду на прийняття цілісних майнових комплексів Шолохівської амбулаторії та Миронівського ФАПу до комунальної власності міста. Внесенням доповнення до міської програми «Здоров’я покровчан на 2019-2023 роки», передбачили фінансову підтримку, з метою якісного функціонування даних медичних закладів.

Депутати затвердили у новій редакції заходи з утримання об’єктів та елементів благоустрою у місті Покров на поточний рік, взяли на облік майно, яке знаходиться на території міста і має ознаки безхазяйного. Внесли зміни до переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП, додавши послугу з видачі довідки про перебування (не перебування) на обліку в службі зайнятості.

Після ухвалення усіх винесених на розгляд сесії проектів рішень, секретар міської ради Анатолій Пастух підсумував роботу Покровської міської ради за 2018 рік, зазначивши, що план ради виконано. За цей період було скликано 13 сесій, в рамках яких проведено 16 пленарних засідань, де було ухвалено 354 рішення. Загалом, за три роки діяльності міської ради 7 скликання було прийнято понад тисячу рішень.

Насамкінець з інформацією про використання лікарнею благодійної допомоги виступив головний лікар ЦМЛ Анатолій Шкіль. Анатолій Петрович зазначив, що адміністрація спрямовує зусилля для залучення спонсорської, благодійної та волонтерської допомоги. Загальна сума отриманої допомоги за минулий рік становить близько 2,5 млн. грн. Було конкретизовано, на які потреби і які суми використано. Зазначалося, що отримані матеріальні та фінансові ресурси сприяють покращенню стану лікарні та якості надання медичної допомоги.

Прес-служба міського голови.