“Вибір 15-річного”. У Покрові вшанували пам'ять Дані Дідіка

“Герої не вмирають” - це гасло займає особливе місце у сучасній українській історії. Тисячі патріотів віддали своє життя заради України. Одним з них був 15-річний Данило Дідік. Звичайний харківський хлопець, спортсмен та активіст — він з самого початку буремних подій 2014-го року виступав на захист територіальної цілісності своєї країни.

Його життя обірвалося жорстоко і трагічно. 22 лютого 2015-го року, в день річниці Революції гідності, Даня Дідік був учасником ходи на підтримку єдності України. Хлопець ішов попереду колони, коли пролунав вибух. Він отримав численні травми і помер наступного дня, не приходячи до тями. Йому було лише  п'ятнадцять...

Указом Президента України харків'янина Данила Дідіка було посмертно нагороджено орденом “За мужність" III-го ступеня.

Історія маленького героя вразила українців. Пом'ять про нього вшанували в різних регіонах нашої держави.

Вагомий внесок у те, аби ім'я хлопця стало безсмертним, зробив Покров. 27 квітня 2018-го року у місті ухвалили рішення про присвоєння дитячою-юнацькій школі імені Дані Дідіка.На переконання міського голови Олександра Шаповала, саме з таких кроків вибудовується усвідомлення справжньої ціни миру.

На честь Дані у місті проходив футбольний турнір, а на спортивній школі урочисто установлено меморіальну дошку. Хто такий Даня Дідік нині знає кожний школяр, а особливо спортсмени - ровесники.

23-го лютого, в річницю смерті героя, вихованці та викладачі ДЮСШ побували у міському музеї ім. Миколи Занудька, де була влаштована експозиція, присвячена пам'яті Дані Дідіка. Юні спортсмени  прослухали розповідь про життєвий шлях та ідеали справжнього патріота, ім'я якого з гордістю носить їх заклад. Також  переглянули унікальний фільм “Вибір 15-річного”, створений студією “Зміст” до річниці загибелі хлопця. Кадри з життя Дані, спогади  однокласників, вчителів — все це давало можливість зрозуміти глибину патріотизму простого українського школяра. Після цього учасники зустрічі запалили свічку та вшанували його пам'ять  хвилиною мовчання.

Завершився пам'ятний захід покладанням квітів до стели з портретом Дані Дідика, яка сьогодні прикрашає будівлю ДЮСШ.

Прес-служба міського голови.