На черзі денній – стан медичного обслуговування


24 березня відбулося чергове засідання 19 сесії Покровської міської ради. Робота розпочалася з організаційних питання. Перше стосувалося змін у складі депутатського корпусу. Голова Покровської міської виборчої комісії Тетяна Лупачова зачитала постанову про реєстрацію депутатом міської ради Сергія Шипоту (партія«Укроп»), секретар міської ради Анатолій Пастух вручив посвідчення депутата міськради.
Наступне питання стосувалося ситуації навколо МКП «Саночистка». (Детально про це в окремій публікації на офіційному міському сайті).

Серед основних питань – звіт про виконання міського бюджету за минулий рік. Заслухавши доповідь начальника фінансового управління Тетяни Міщенко, депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік по доходах у сумі 314 635, 1 тис. грн., по видатках – у сумі 299 809, 5 тис. грн., у тому числі загальний фонд міського бюджету по доходах у сумі 308 250,0 тис. грн. та по видатках у сумі 269 359,3 тис. грн. Спеціальний фонд міського бюджету (без урахування власних надходжень бюджетних установ) по доходах у сумі 6 385,1 тис. грн. і по видатках у сумі 30 450,2 тис. грн.

Наступним слухалося питання про стан медичного обслуговування населення міста Покров, проблеми та перспективи розвитку галузі охорони здоров’я.
Первинна ланка медицини
Доповідаючи про стан справ первинної ланки медичної допомоги мешканцям Покрова, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Ліснича детально проаналізувала роботу закладу за минулий рік. Зазначалося, що особлива увага приділялася впровадженню державних проектів, нових форм та стандартів роботи.
Проводилася робота щодо подальшого розвитку в амбулаторіях Центру стаціонарно-замінних форм медичної допомоги. Як приклад, було забезпечено ефективне функціонування стаціонарів удома з використанням матеріально-технічного ресурсу закладу. Протягом минулого року на 28,7% збільшилася загальна кількість пролікованих хворих у стаціонарі вдома, що є вищим за обласний показник.
У поточному році Центр первинної медико-санітарної допомоги зосереджує увагу на організаційній роботі структурних підрозділів з виконання та вирішення ряду питань, котрі сприятимуть забезпеченню належної послідовності в наданні медичної допомоги та формуванню єдиного медичного простору у справі охорони здоров’я населення міста.
ЦМЛ
Про стан медичного обслуговування населення міста Центральною міською лікарнею, проблеми та перспективи розвитку інформував головний лікар КЗ «ЦМЛ м. Покров» ДОР» Анатолій Шкіль.
Доповідач охарактеризував структуру лікувального закладу, зазначивши, що з початку поточного року вона розширилася консультативно-діагностичним відділенням. Аналізуючи основні показники діяльності, зазначалося, що в міській лікарні налічується 205 стаціонарних ліжок, на яких щорічно проліковується до 10 тисяч хворих. Цілодобове надання медичної допомоги здійснюється за такими спеціальностями як хірургія, акушерство - гінекологія, педіатрія, травматологія, анестезіологія – реанімація, терапія. З кожним роком збільшується кількість пацієнтів, що проліковуються у денних стаціонарах терапевтичного та хірургічного профілю, де налічується 60 ліжок.
Характеризуючи кадрове забезпечення, Анатолій Петрович проблемним моментом назвав недостатню укомплектованість лікарями. Над вирішенням питання зараз працює адміністрація та міська влада, прийнявши програму стимулювання молодих фахівців.
Говорячи про перспективи, мова йшла про підготовлений у Дніпропетровській області перелік п’яти госпітальних округів, згідно яких наше місто належить до Нікопольського округу. Планується, що ЦМЛ буде лікарнею інтенсивного лікування першого рівня. Тобто нічого не змінюється, який об’єм медичних послуг надавався, такий і буде, лише більшій кількості населення.

У різному

Депутати затвердили розмір соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення у рамках Програми децентралізації теплопостачання в місті Покров згідно платіжного реєстру № 19.

Також ухвалили створення Покровського міського комунального підприємства «Муніципальна поліція», затвердили його статут та програму забезпечення діяльності.
Було затверджено міську програму «Протидія розповсюдження інфекційних соціально - небезпечних хвороб на 2017 – 2020 роки» та внесено доповнення до Міської комплексної програми соціального захисту населення на 2016-2018 роки.
Розглянувши усі 36 питань черги денної, народні обранці прийняли відповідні рішення.
Робота сесії продовжиться на другому пленарному засіданні, котре має відбутися 31 березня.
Прес-служба міського голови.