За принципами виховання Людини


Формування нової генерації управлінця навчального закладу, котрий володіє актуальними концептуальними та технологічними підходами - вимога часу. На минулому тижні у Покрові відбулося чергове засідання міського Факультету сучасного управлінця закладом освіти для адміністрації дошкільних навчальних закладів та дошкільних відділень навчально-виховних комплексів за участі начальника управління освіти Галини Рубахи та методиста інформаційно-методичного центру Олени Дзюбенко.


Зібрання проходило на базі дошкільного навчального закладу №21(завідуюча Інна Дощенко), де учасники знайомилися із перспективним досвідом дитячого садка з впровадження педагогічних ідей В.О. Сухомлинського у практику сучасного дошкільного навчального закладу в контексті соціалізації особистості дошкільника та формування його національного світогляду. Саме напрацювання за даною темою нещодавно успішно були представлені дитячим закладом у Києві на Восьмій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти -2017».
Технологію реалізації науково-педагогічної спадщини Сухомлинського на засіданні розкривали з позиції суб’єктів навчальної діяльності – дітей, педагогів, батьків. Гості переглянули мультимедіапризентацію за напрямки експериментальної роботи, побували в експериментальному музеї-комплексі «Серце віддаю дітям», присвяченому великому педагогу, ознайомилися з виставкою авторських посібників та методичних доробок вихователів дитячого садка № 21, відвідали практичні заняття та інші заходи.
Завершилося засідання Факультету «Аукціоном педагогічних ідей» та «Трибуною вільних думок», де керівники та методисти дошкільних навчальних закладів обговорювали шляхи підвищення якості освітньо - виховного процесу через впровадження педагогічної системи Сухомлинського та інноваційних освітніх технологій у роботу дошкільних навчальних закладів міста.
Прес-служба міського голови.