Місто за тиждень

Освіта

На базі Будинку творчості проведено ІІ міський тур Всеукраїнської вікторини “Знавець олімпійського спорту” серед учнів закладів загальної середньої освіти міста. І місце посіли учні СЗШ №9 та ліцей, ІІ м. — НВК №1, НВО, ІІІ-м. — СЗШ №4 та № 6.

Пройшов семінар-практикум “Медіатехнології як інструмент інноваційного навчання” на базі НВО. У СЗШ №4 відбувся майстер-клас “Сучасні методи мовлення і навчання читання в початковій школі. Методична система DAILY 5”. Проведено семінар-практикум для вчителів інформатики «Використання інтерактивних методів на уроках інформатики для розвитку всіх видів мислення та пізнавального інтересу учнів» на базі КЗ «СЗШ №6.

Медицина

Протягом тижня у пологовому відділенні ЦМЛ народилося двоє малюків. У добовому стаціонарі проліковано 149 хворих. На даний час 79 пацієнтів перебувають у добовому стаціонарі хірургічного профілю, 75 — у денній терапії.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1623 особи, 78 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 156 виїздів.

Соціальна сфера

До фахівців управління праці та соціального захисту населення звернулося 480 громадян. Прийнято 79 заяв на призначення усіх видів державної допомоги, у тому числі пільг та субсидій.

Здійснено перевірку п'яти новопризначених та 28 перерахованих пенсійних справ.

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 15 суб'єктів підприємницької діяльності, виявлено 1 порушення.

В управлінні обліковується 6311 отримувачів житлових субсидій, 2577 пільговиків, 260 демобілізованих учасників АТО та 369 ВПО.

У центрі зайнятості для безробітних, які перебувають на обліку, проведено 17 профорієнтаційних заходів. Крім семінарів із загальних питань зайнятості та техніки пошуку роботи, відбулася презентація роботодавця — Національної поліції в Дніпропетровській області.

Комунальна сфера

Працівники “Добробуту” усували несправності ліній зовнішнього освітлення, виконували заявки населення. Здійснювали підмітання та прибирання територій.

У міськводоканалі виконали п'ять заявок по водопровідним мережам.

У місті триває поточний ремонт доріг та капітальний ремонт покрівель житлового фонду.

Прес-служба міського голови.