Цьогоріч у Покрові планується реалізувати ряд важливих проектів

 

Міське середовище – це цілий комплекс взаємопов’язаних напрямків – дороги, внутрішньоквартальні території, зони відпочинку, соціальні об’єкти . Вони формують образ Покрова, який з кожним роком все більш осучаснюється. Завдяки реформі децентралізації, спільним зусиллям усіх гілок влади, місто повністю змінює своє обличчя.

2019 рік продовжить роботу з комплексного благоустрою – реконструкцій доріг, ремонту внутрішньоквартальних територій, паркових зон та будівництво нових об’єктів .

Реконструкція ліцею

Одна з найстаріших шкіл стане другою, де незабаром буде проведено повну реконструкцію. Будівля ліцею складається з чотирьох корпусів. Свого часу «стара» школа стала частиною новобудови, ніби символізуючи два важливі періоди закладу. За планом реконструкції її зовнішній вигляд буде збережено, аби підкреслити історичність будівлі, а от нова частина набуде яскравого кольору.

У єдиному рішенні продумано й подвір’я, де з’являться зони відпочинку. На ліцей чекає повна термоізоляція, заміна комунікацій. Одним з основних аспектів залишається доступність. Як і в НВК№1, зміни торкнуться усього закладу – навчальних аудиторій та рекреацій, вбиралень, харчоблоку, актової зали. Це буде зовсім інша школа – яскрава та сучасна.

Стадіон НВК№1

Мати новий стадіон, який би відповідав вимогам часу – це було мрією не одного випуску учнів п’ятої школи. Для вихованців НВК№1 вона стане дійсністю. За проектом, стадіон буде змінено до непізнаності.

Тут передбачено будівництво відкритих спортивних споруд з майданчиком для рухливих ігор із контуром бігової доріжки. Зона із тренажерами, волейбольний майданчик, є і трибуни для вболівальників. Територія буде зручною для обслуговування, що важливо, продумано доступ маломобільних громадян.

Новий садочок

Будівництво садочка на 115 місць стало справжньою подією для покровчан, адже вперше за роки незалежності зводиться соціальний об’єкт “з нуля”. Роботи стартували 2018-го року, успішно тривають, незважаючи на сезонність.

Будівля вже набула своїх обрисів – форми підкови, зведено два поверхи, котельню. Архітектори підійшли до проекту нестандартно, територія розділена на функціональні зони – групові майданчики, спортивно-ігрову, юних натуралістів, господарчу. Тут буде ігрове обладнання, тіньові навіси, бігова доріжка, яма для стрибків, лужок для рухливих ігор.

Територією садочка висадять дерева, вона буде затишною та, по-справжньому, квітучою.

Малий груповий будинок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Тепла оселя для обездолених дітей з’явиться на місці колишньої першої їдальні, поряд з Будинком творчості. Це дитячий заклад нового формату, який будується за проектом фонду Порошенко.

З дітьми працюватимуть соціальні педагоги й психологи, для них будуть створені всі умови для соціалізації та психологічної реабілітації.

Просторі спальні, яскраві ігрові кімнати й майданчики та дбайливі вихователі, тут все буде зроблено для того, аби малеча відтанула душею та знайшла нову родину.

Прес-служба міського голови.