Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1

Покров спокійно зустрів 2018 рік
Комунальні підприємства забезпечили безперебійну роботу усіх систем життєзабезпечення міста. Безпосередньо у новорічну ніч до диспетчерської служби міськвиконкому не надійшло жодного звернення.


За повідомленнями екстрених служб, новорічні вихідні пройшли без надзвичайних ситуацій.
Спокійно було і у диспетчерській пожежно-рятувального підрозділу, тривожних сигналів рятувальники не отримали.
До поліції протягом новорічної доби надійшло 30 повідомлень, переважна більшість із них побутового характеру. Це більше, ніж зазвичай, але не перевищує показники вихідних та святкових днів.
Відносно спокійною була доба і для медиків швидкої медичної допомоги - 42 виклики, що на 20 менше, ніж при зустрічі 2017-го року.
З них 22 – це раптові стани і 4 - нещасні випадки. Прикметно, що цьогоріч не було жодного виклику на центральну площу, де було доволі людно, та пов’язаних з піротехнікою.
Освіта
У передостанній тиждень 2017 року в освітніх закладах пройшли новорічні ранки та вечори, а в Будинку творчості - новорічна вистава для учнівської молоді. Працювала фабрика новорічних прикрас та подарунків.
Також відбувся міський етап Всеукраїнської олімпіади з хімії. Серед 11-их класів переможцем став учень СЗШ №9, серед десятикласників – кращий результат показав представник СЗШ №2, з поміж 9-их класів – СЗШ №6.
Визначені переможці обласного (заочного) етапу Восьмого Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка. Ними стали Анна Дзюбенко (ліцей), Ксенія Бугайова та Катерина Бобрицька (СЗШ № 9).
Медицина
У пологовому відділенні ЦМЛ у передноворічний тиждень народилося троє малюків, усього наші медики протягом року допомогли з’явитися на світ 271 дитині.
Статистику народжуваності Покрова у 2018 року розпочав хлопчик, який народився першого січня з вагою 3кг 950 гр. та зростом у 55 см. З чим і вітаємо щасливих батьків.
Протягом тижня у добовому стаціонарі проліковано 132 пацієнти. На лікуванні у денному стаціонарі хірургічного профілю перебуває 67 хворих, 73 – у стаціонарі терапевтичного профілю.
До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1519 осіб, невідкладну допомогу в умовах амбулаторій отримали 25 пацієнтів.
Соціальна сфера
На прийомі в управлінні праці та соціального захисту населення побувало 580 громадян.
Проводилася робота з сім’ями, що потребують допомоги у вирішенні питань соціального напрямку. Дві особи направлено на обслуговування  до територіального центру.
Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 11 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено одне порушення.
На кінець року в управлінні праці обліковується 9196 отримувачів субсидій, 1956 користувачів пільг.
Комунальна сфера
Комунальні служби міста працювали у звичному режимі. У МКП "Добробут" прибирали місто від сміття, ліквідовували стихійні сміттєзвалища, здійснювали санітарну обрізку дерев.
У міськводоканалі виконували заявки, ліквідовували пориви, забезпечували стабільне водопостачання.
Прес-служба міського голови.