Медики застерігають, попереджають

медики застерігають, попереджають. Зображення 1
Літо - пора не лише відпочинку, несе з собою і певну небезпеку. Стовпчики термометрів піднімаються все вище, за прогнозами синоптиків спекотна погода збережеться до кінця літа, тож все гучніше лунає загроза теплового удару. Цьогоріч на Дніпропетровщині від нього постраждало вже 24 особи, третина з яких – діти.


Щорічну літню проблему обговорювали днями під час прес-конференції і у Дніпропетровській ОДА. Актуальна вона для медиків Покрова, котрі б’ють на сполох, попереджаючи містян про небезпеку. Спеціалісти наголошують: сонце може завдати тим, хто не рахується з його інтенсивністю, сонячного чи теплового удару. Наводять статистику минулого року, застерігаючи, що 2016-й теж не проходить без випадків впливу спекотної погоди на дітей та доросле населення.
-Літня пора – зона посиленої уваги. Підвищення температури повітря загрожує тепловим ударом, який можуть отримати як діти, так і дорослі. Надзвичайно важливо звертати увагу на власне самопочуття і дотримуватися правил безпеки. Не ігнорувати симптомами, що свідчать про порушення теплорегуляції: головний біль, слабкість, нудота, прискорення пульсу та дихання. Вживати термінових заходів, за необхідністю звертатися до лікарів, – наголошує завідувач амбулаторії №4 ЗПСМ, лікар загальної практики, сімейний лікар Юлія Шлапко.
Якщо своєчасно не усунути причини перегріву, може виникнути реальна загроза життю людини. Вберегтися від теплового удару допоможуть прості рекомендації: у спеку слід збільшити вживання води до 3-х літрів на добу, краще вдягати просторий легкий одяг, носити головні убори, необхідно відмовитися від фізичних навантажень, спортивних ігор та роботи під прямими сонячними променями, у період з 11.00 до 16.00 години краще перебувати в приміщенні або у затінку.
Для прогулянок з дітьми лікарі радять обирати ранкові або вечірні години. Особливо уважними слід бути батькам малюків до 3-х років. Якщо ж ви відчули ознаки перегріву, слід негайно перейти до прохолодного місця, пити більше води. Подолати симптоми теплового удару допоможе прохолодний компрес. Якщо стан не покращиться, терміново викликайте швидку.
Прес-служба міського голови.