Купальські забави – з народними традиціями

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 1
Одне з найулюбленіших народних свят у Покрові зустрічали з обрядовими піснями, тематичними квестами – у пошуках цвіту папороті та з побажаннями миру.


Вечір на Івана Купала благословив містян довгожданим дощем, тож свято Сонця зустрічали по сході небесного світила – сьомого липня. На Іванів день відділи молоді та спорту, культури міськвиконкому запросили всіх бажаючих, аби на центральній площі згадати віковічні традиції й зустріти Купайла.

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 2
Свято води, вогню й різнотрав’я оспівували зі сцени, віддаючи данину народним звичаям. Дівчата плели вінки, як годиться, з трав та лікарських рослин.

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 3

Яскравими стрічками наряджали марену. За майстерність й фантазію отримували подарунки й запрошення відшукати диво-квітку.

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 4
Купальський квест організувала для містян молодіжна рада. Проходячи етапи з загадок, вікторин, команди, врешті, знаходили омріяний цвіт папороті.

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 5

За твердженням містян і справді відчули її "магічну силу", адже вечір Купайла провели у радості, з позитивними емоціями та незабутніми враженнями.

купальські забави – з народними традиціями. Зображення 6
Прес-служба міського голови.