Керівник проекту EduPay побувала у Покрові

Покров на завершальному етапі реалізації EduPay – сервісу для обслуговування і контролю освітніх платежів, розробленого харківськими ІТ- спеціалістами. Освітні заклади вже підключені до електронного сервісу і наразі освоюють адміністрування.
Днями у місті відбувся семінар, де освітян та представників батьківської громадськості вчили користуватися EduPay. Учасники заходу мали можливість отримати інформацію із "перших уст" - гостем семінару була Тетяна Єфімова - ініціатор та керівник проекту, яка покроково проінструктувала майбутніх користувачів EduPay щодо використання опцій сервісу.


Говорячи про його можливості, розробник зазначала, що батькам достатньо просто через термінал чи електронний банкінг знайти потрібну школу чи садок і обрати призначення платежа. При цьому у закладі бачать лише суму, що надійшла, ім’я благодійника залишається невідомим. Таким чином дотримується закон про благодійність.
Важливим є і те, що EduPay не є фінансовим агентом, тобто не бере гроші собі на рахунок. Кошти йдуть від банка платника одразу на рахунок навчального закладу, а сервіс здійснює лише інформаційне обслуговування транзакцій і платежів. Крім того усі фінансові дані щодо платіжних реквізитів карток вводяться винятково на стороні банків, що є гарантією безпеки платіжних даних.
Тетяна Єфімова підкреслила, що сервіс "Прозорої благодійності" від EduPay дозволяє навчальним закладам публічно, прозоро заявити про свої потреби, а батькам самим вирішувати, які саме проекти навчального закладу підтримати а потім перевірити, куди і в якій кількості пішли зібрані кошти.
На даний момент платіжна платформа EduPay працює у п’яти регіонах України. На Дніпропетровщині сервісом користується регіональний центр оцінювання якості освіти, впроваджують у ряді міст, де хочуть внести прозорість в освітні платежі, серед них і Покров.
Прес-служба міського голови.

керівник проекту edupay побувала у покрові. Зображення 1