І теорією – і практикою

і теорією – і практикою. Зображення 1
Вперше за останнє десятиріччя військово-польові збори навчального курсу «Захист Вітчизни» пройшли для одинадцятикласників загальноосвітніх закладів міста у повному обсязі – з навчальними стрільбами.


Задля закріплення вже набутих знань та умінь, щороку випускників збирають на зборах. Цьогорічними було охоплено близько 60 одинадцятикласників, котрі протягом триденного курсу демонстрували свою вправність. Військово-польові збори – це своєрідний екзамен з фізичної та стройової підготовки, тактичні навчання і, звичайно ж, стрільби. Тривалий час школярі були позбавлені можливості випробувати теорію на практиці, за підтримки міського голови випускники 2017 року мали можливість пройти знайомий ще їхнім батькам курс.
Вчора одинадцятикласники виконували вправи зі стрільби на військовому стрільбищі полігона військової частини пп В-68794 Кривого Рогу, де проводилися заняття з вогневої підготовки з практичним виконанням початкової вправи навчальних стрільб з автомата Калашнікова серед допризовників Кривого Рогу, Нікополя, Нікопольського й Широківського району та м.Покров.
Поряд з хлопцями були досвідчені інструктори, викладачі курсу «Захист Вітчизни» шкіл Покрова, фахівці міськвійськкомату. За словами військового комісара міста, підполковника Сергія Дем’янчука, команда міста була відзначена за дотримання відповідного зовнішнього вигляду, показали юнаки і високий рівень знань та умінь, набравши по 11 балів за дванадцятибальною системою. Сьогодні тривали тактичні навчання. Складені за три дні нормативи визначать рівень успішності, юнаки ж запевняли, що цьогорічні польові збори допомогли не лише краще пізнати учбову програму, а й визначитися з подальшим вибором професії.
Прес-служба міського голови.

і теорією – і практикою. Зображення 2

і теорією – і практикою. Зображення 3

і теорією – і практикою. Зображення 4