Наближається літня оздоровча кампанія


26 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Покровської міської ради, де підводили підсумки оздоровчої кампанії 2016 року та визначали основні напрямки організації оздоровлення дітей та підлітків міста Покров на поточний рік.
Аналізуючи минулорічну оздоровчу кампанію, начальник Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк зазначила, що забезпечення якісного літнього оздоровлення та відпочинку покровських дітей сьогодні є одним із головних завдань міської влади, а загальні показники охоплення дітей відпочинком у таборах із денним перебуванням, порівняно з попередніми роками - збільшено.


За умови 14-денної зміни та повноцінного дворазового харчування функціонувало 10 дитячих таборів із денним перебуванням на базі освітніх установ міста за 6-ти годинним режимом роботи, в яких мали змогу відпочити та оздоровитися близько двох тисяч дітей шкільного віку, з них 1214 - діти, що потребують особливої уваги.
З міського бюджету на літнє оздоровлення було спрямовано 2 мільйони 500 тисяч гривень, що включає в себе заробітну плату персоналу, енергоносії та харчування. З метою підтримки талановитих та обдарованих дітей їх було звільнено на 50% від сплати вартості перебування в міських оздоровчих таборах денного перебування.
Не залишалися поза увагою діти дошкільних навчальних закладів. Для них організовано вітамінізоване харчування, введено в раціон соки, свіжу овочеву продукцію, фрукти, посилено питний режим, здійснювався комплекс загартовуючих процедур. Цими додатковими оздоровчими заходами було охоплено 400 дітей.
Крім пришкільних таборів 486 дітей нашого міста мали змогу відпочити у дитячому оздоровчому комплексі ПАТ «ОГЗК» «Чайка» ім. П.А.Тарана. Крім зазначених форм оздоровлення в межах міста 199 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровились безоплатно та з частковою оплатою в найкращих таборах та санаторіях України, з них 125 дітей пройшли санаторно-курортне лікування по лінії закладів охорони здоров’я. Тетяна Марківна акцентувала увагу на тому, що місто не впливає ні на визначення таборів, до яких направляються на оздоровлення наші діти, ні на кількість виділених путівок.
У поточному році планується охопити оздоровленням та відпочинком 92 % від загальної чисельності дітей міста та на 100% забезпечити оздоровлення дітей пільгової категорії.
Про форми і напрямки роботи оздоровчої кампанії, розроблені з метою ефективного і якісного відпочинку дітей у рамках проекту «Оздоровлення дітей та виховання культури здоров’я», поінформувала співдоповідач - начальник управління освіти Галина Рубаха.
Передбачається, що оздоровча зміна розпочнеться з 29 травня. Діяльність таборів триватиме на базі одинадцяти навчальних закладів. На режим оздоровлення будуть переведені усі дошкільні заклади.
Аби відпочинок дітей був цікавим та змістовним, цього року буде організовано літню школу, серед напрямків якої – суботня школа (для дітей шестирічного віку та першокласників), приміські табори, де будуть мовні загони, спортивні секції, інтелектуальні факультети та інші напрямки. Галина Петрівна детально охарактеризувала план-сітку роботи літньої школи, уже розроблену творчою групою педагогів.
Як готується до прийому юних відпочивальників у оздоровчому комплексі «Чайка» ім. Тарана, розповів член виконкому, директор із загальних питань ПАТ «ОГЗК» Сергій Поровай. Було зазначено, що оздоровлюватимуть дітей у дві зміни. Перша триватиме з 4 по 24 липня, друга – з 28 липня по 18 серпня.
Прийнявши відповідне рішення з основного питання, члени виконкому розглянули та ухвалили питання «у різному».
Прес-служба міського голови.